Két DK-s kerület kötött szerződést Czeglédyékkel

2019. 11. 08. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem engedi el Czeglédy Csaba kezét a Gyurcsány vezette DK, a párt büntetőügyekbe keveredett ügyvédjének cége most Niedermüller Pétertől, a főváros VII. kerületének új polgármesterétől kapott megbízást – derült ki a PestiSrácok híradásából.

A portál információi szerint Rákospalota polgármestere, Németh Angéla (DK) szintén leszerződött a Czeglédy-féle ügyvédi irodával, melynek feladata az önkormányzati szervek és cégek által kötött, jelenleg is hatályban lévő szerződések átvilágítása lesz. A megbízási szerződés szerint az irodának lehetősége lesz minden szerződést átnézni, azokról másolatot készíteni, sőt bármelyik cég helységeibe belépni. A DK-s polgármester által kért ellenőrzésekre Czeglédy irodájának két hónapja van.

Ismert, a korábban az MSZP, Gyurcsány Ferenc, illetve az Altus jogi képviseletét is ellátó Czeglédy Csaba ellen büntetőeljárás van folyamatban. Az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyé­ben februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 terhelttel szemben.

A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfa­fizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Ennek ellenére Czeglédy Csaba tavasszal a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, amiért mentelmi jog is megillette. Az önkormányzati választáson ugyancsak elindult, Szombathelyen, az 5-ös körzetben mérette meg magát, ahol – bár csak szűken, de – nyerni is tudott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.