Fidesz: Választási csalást készített elő a baloldal Győrben

A Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP fenyegették és megtévesztették az embereket – jelentette be a kormánypárt városi szervezetének alelnöke.

Forrás: MTI2020. 01. 11. 13:47
TTH Bertalan; Glzer Tmea; Pollreisz Balzs
A Fidesz szerint Polreiszék választási csalást követtek el Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke szombaton a megyeszékhelyen.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta:

tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna.

Ez a 2013-as bajai akcióhoz hasonló videó – tette hozzá.

Az embereknek, akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek, néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg

– közölte.

A politikus hozzátette: a videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket.

A közeljövőben feljelentést tesznek az ügyben – jelentette ki.

A Fidesz szerint Polreiszék választási csalást követtek el
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Elmondta azt is, hogy eddig egy tucat ember jelentkezett a Fidesznél, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozott arról, kik, hol, mikor és milyen módon készítették elő a bűncselekményt, és hogyan hajtották végre. Ezek a nyilatkozatok rendelkezésre állnak és pontosan le van írva bennük, hogy kik voltak az ellenzéki pártok megbízottjai – fogalmazott.

„Ismét bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártoknak semmi sem szent, bármire képesek, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak, akár a legaljasabb bűncselekmények elkövetése árán is”

– hangoztatta.

Hozzátette:

a Fidesz győri szervezete felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a választási csalásokat, a szerencsétlen emberek kihasználását és felhasználását. Az ellenzék módszereit elutasítják, továbbra is a győriekkel közösen szeretnék építeni a várost

– mondta.

Kitért arra is, hogy a január 26-ai választás sorsdöntő lesz a város életében, mert a tét az, hogy folytatódhat-e „az elmúlt évek nyugodt városépítő munkája a kormánnyal közösen”, jelöltjük, Dézsi Csaba András irányításával, vagy „örökös háborúskodás” költözik a megyeszékhelyre.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

Pollreisz cáfol, de elismerte, látta a felvételt

Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje a Facebookon úgy reagált, szerinte a videó nem az ellenzék megbízásából készült, hanem a Fidesz-KDNP provokációja”. A bejegyzésben azt írta, sem ő, sem kollégái nem találkoztak Fideszt lejárató videó készítési célzattal senkivel, „nem adtunk pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére”. A politikus kifejtette, az említett felvételt egyszer látta, egy újságíró mutatta meg neki egy benzinkúton. Mivel felismerte a videó egyik szereplőjét, így a megtekintés után ellenőrizni tudta a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy azt közölte vele, hogy a videót egy, a kormánypártokhoz köthető férfi készítette, aki a szereplésért fizetett neki. Pollreisz Balázs a Facebook-oldalán megosztotta a videó vélt készítőjének egy posztját, amiről azonban a posztoló nevét kihúzta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.