A Magyar Természettudományi Múzeum marad a Ludovika épületében

A Magyar Természettudományi Múzeum „nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható”. Fürjes Balázs hangsúlyozza, hogy a múzeum akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona.

Forrás: MTI2020. 02. 12. 17:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Természettudományi Múzeum egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett – írja Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren.

Az államtitkár szavai szerint a Magyar Természettudományi Múzeum „nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható”. Fürjes Balázs hangsúlyozza, hogy a múzeum akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona.

„Legfeljebb évek múlva és akkor is a költözés után azonnal kinyit” – olvasható a bejegyzésben.

Korábbi sajtóhírek szerint döntés született arról, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenben kap végleges helyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.