Elveszítheti alelnöki székét Sneider Tamás a T. Házban

Magyar Nemzet
2020. 02. 11. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Béres Ferenc Attila, a Zsúrpubi.hu korábbi főszerkesztője, jelenlegi ügyvezetője lett a Jobbik új kommunikációs igazgatója – jelentette be hétfőn a párt.

Közleményükben azt írták, a Jobbik a jövőben is számít a kormány befolyásától még mentes, valódi sajtóorgánumok hiteles és korrekt tájékoztatására. A Jobbik utolsó, hivatalosan kinevezett kommunikációs igazgatója Mir­kóczki Ádám volt, őt 2018 őszén jelölte ki a párt. Mirkóczki azóta ellenzéki összefogással Eger polgármestere lett, és lemondott minden Jobbikban betöltött tisztségéről.

Béres Ferenc Attila neve onnan lehet ismerős, hogy a Jobbik 2018-as elnökválasztása előtt többször is nekiment Toroczkai Lászlónak, a párt akkori elnökjelöltjének. Toroczkai, aki egyébként az ominózus tisztújító kongresszus után többedmagával kilépett a Jobbikból és létrehozta a Mi Hazánk Mozgalmat, akkor úgy reagált a Jobbik házi bulvárportálján megjelentekre, hogy „a Zsúrpubi főszerkesztője az a Béres Ferenc Attila, akiről az interneten számos információ fellelhető, ám a jobbikosok zöme semmit sem tud róla, pedig ő volt az egyik személy azok közül, akik a Jobbik stratégiáját meghatározták és irányították a háttérből az elmúlt két évben – zárta sorait az akkori alelnök.

A kommunikációs igazgatói poszton véghez vitt személycsere feltehetően nem az utolsó a Jobbikon belüli személyi változások sorában. Nem hivatalos információk szerint ugyanis az elnöki posztot átadó Sneider Tamás (képünkön) az Országgyűlés alelnöki székét is elveszítheti, helyébe Szilágyi Györgyöt javasolhatja a Jobbik frakciója a Házbizottság holnapi ülésén.

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.