Magukra költenek a balliberálisok

Miközben Eger balliberális vezetése egy sor fejlesztésen, intézményen és szervezeten spórol, a polgármesteri hivatal működésére tetemes összeget terveztek be. Pécsen jelentősen megemelték a képviselői tiszteletdíjakat és gőzerővel hozzák létre az új politikai pozíciókat.

2020. 02. 27. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvételi költségvetés ígérete ellenére inkább elvételi költségvetés készült Egerben, amiben sok mindenre kevesebb pénzt adnak, mint az előző években – közölte a Magyar Nemzettel a Fidesz–KDNP helyi frakcióvezetője. Oroján Sándor (képünkön) a szerdán elfogadott büdzsé kapcsán hozzátette: számításaik szerint az előző évhez képest körülbelül 220 millió forintot vesznek el az egriektől.

– Körülbelül 95 millió forinttal kevesebb jut utakra, járdákra és parkolókra, de hatvanmillió forinttal kevesebbet költenek idegenforgalmi rendezvényekre, kulturális eseményekre és egyesületekre is. A sportmúzeumtól 1,8 millió forintot vettek el, a pinceszínház pedig egy fillér támogatást sem kap. Kevesebb jut játszóterekre, zöldfelületek kialakítására és közvilágításra is – mondta el a kormánypárti politikus. Oroján Sándor kiemelte ugyanakkor, hogy saját magukra, a polgármesteri vízfejre – személyi kiadásokra és dologi költségekre – 130 millió forinttal több jut. Emellett a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető érthetetlennek tartja azt is, hogy a parkolók, valamint az önkormányzati lakások és üzlethelyiségek fenntartására összesen nyolcvanmillió forinttal többet költenek

Pécsen egyelőre egy biankó koncepciót terjesztettek be, amiből hiányoztak a konkrétumok. A bizonytalanságról mindent elmond, hogy még a költségvetési bizottság is csak úgy fogadta el a tervezetet, hogy abból kivették a számokat – erről Csizmadia Péter, a Fidesz–KDNP pécsi frakcióvezetője beszélt a Magyar Nemzetnek.

A kormánypárti politikus beszélt arról is, hogy Pécsnek jelen állás szerint az év végéig vissza kell fizetnie a kormánytól kapott kamatmentes támogatásból fennmaradó 8,5 milliárd forintot. Csizmadia Péter azonban úgy tudja, ebben az ügyben október óta csupán annyi történt, hogy az új polgármester egy levelet írt a kormánynak a fizetés átütemezésével kapcsolatban, de érdemben nem tárgyaltak róla.

– Eközben jelentősen megemelték a képviselői tiszteletdíjakat, gőzerővel hozzák létre az új politikai pozíciókat, amelyek kifizetőhelyként szolgálnak a szivárványkoalíció prominenseinek, és egy ügyvédcsapatnak is fizetnek több tíz millió forintot úgynevezett jogi átvilágítás céljára – tette hozzá.

Emellett tervezik azt is, hogy felülvizsgálják a fejlesztéseket, és lehetséges, hogy az elindított programok közül lesznek olyanok, amelyeket leállítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.