Plusz-mínusz: Óriási csalódás a magyar ellenzéknek a Merkel-Orbán találkozó sikere

Hétfőn Orbán Viktor Berlinben tárgyalt a német kancellárral, ahol Angela Merkel dicsérte a magyar gazdaságot. Többek között ez is téma volt a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában.

Forrás: HÍR TV2020. 02. 12. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor Berlinben lobbizott Magyarországért, a Jobbik újpesti képviselőjét rasszista bűncselekmény miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélték, Márki-Zay Péter pedig ellenzéki médiát építene. Ezek voltak a Plusz-mínusz keddi témái, Kis Kornélia vendégei pedig Kovács András az origo.hu és Kósa András a Népszava újságírója.

Hétfőn Orbán Viktor Berlinben tárgyalt a német kancellárral, ahol Angela Merkel dicsérte a magyar gazdaságot. A műsorvezető a felvezetőt követően elsőként arra volt kíváncsi, vendégei hogyan értékelték a találkozót?

Magyar szempontból egyértelműen sikeres volt, a magyar ellenzék szempontjából pedig egy óriási csalódás. Angela Merkel már másodszor erősítette meg, hogy a magyar gazdaságpolitika helyes, az uniós pénzek felhasználása rendben van. Emellett Merkel és Orbán is bizakodó volt, hogy sikerül egy olyan megoldást találni, ami Magyarország és Németország számára is elfogadható lesz – fejtette ki véleményét Kovács András.

Csalódás volt az ellenzéknek a tegnapi találkozó? – intézte kérdését a műsorvezető Kósa András felé.

Annak csalódás, aki irreális várakozásokkal tekintett a találkozó elé, Angela Merkelről lehet tudni, hogy még akkor sem bírálta nyíltan Orbán Viktort, amikor a magyar-német kapcsolatok a mostaninál sokkal hűvösebbek voltak. Ráadásul a magyar kormány egy olyan gazdasági környezetet teremtett, ahol a német és a többi külföldi multi is lubickolhat – reagált a Népszava újságírója.

A műsor második részében a Plusz-mínusz vendégei véleményezték Szabó Balázs esetét, Újpest jobbikos képviselőjét első fokon két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert tunéziai turistákat vert meg. Emellett kitértek Márki-Zay ötletére is, aki ellenzéki MTI-t, hírügynökséget szeretne létrehozni.

A teljes adás IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.