időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Gémesi a járvány miatt aggódókat pocskondiázta

Bácskai Balázs
2020.03.25. 05:50

„A f…szok nem hagyják abba, kiterítették a lapjaikat. Jó nagy f…szok” – írta hozzászólásában Gémesi György gödöllői polgármester a Szövetség Gödöllőért Facebook-oldalán.

Gémesi egy nyílt levél miatt háborodhatott fel, amelyben helyi, jobboldali ellenzéke azt követelte: a városvezető vegye komolyan a jelenlegi, a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet, és sürgették, hogy hozza meg a szükséges erkölcsi, egészségügyi, gazdasági lépéseket a járvány megfékezéséért.

A Szövetség Gödöllőért nyílt levele azért született meg, mert Gémesi még március 16-án is arról értekezett a közösségi médiában, hogy nincs járványhelyzet. „Egy influenzajárványban százezer megbetegedés van. Jelenleg az ismert megbetegedések száma nincs száz. Lehet több lesz, ezer, kétezer. Nem kizárt. Akkor sem beszélhetünk járványról. A veszélyeztetett korosztályra kell vigyázni.

És azokra vigyázunk is – írta akkor a polgármester. Egy nappal később a városvezető egy videót tett közzé, amelyben a játszóterek használatára buzdította a gödöllőieket. Mint mondta, a játékok fertőtlenítve vannak, ám az nem zavarta, hogy a közösségi tér használata közben a gyerekek és a szülők egymással is szoros kontaktusba kerülnek, ami miatt mégis fennáll a fertőzés veszélye.

Gémesi Györgynek vélhetően az sem tetszett, hogy a Szövetség Gödöllőért képviselői és a nyílt levél aláírói azt kérték: a polgármester állítsa le a városháza átépítésének látványberuházását, amelynek csak a legújabb üteme hétszázmillió forintba kerül, a teljes munkálatok költsége pedig ennek a többszörösére rúghat. A nyílt levél szignálói szerint ezt a pénzt költhetné a város az egészségügyre, a helyi Tormay Károly Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátásának a visszaállítására. Gémesi vasárnap bocsánatot kért.

– Hogyan került oda, nem tudom. Bizonyára rossz gombot nyomtam meg – magyarázta a polgármester a közönséges hangvételű bejegyzésének megjelenését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.