időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Közel 300 milliós fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást Pécsen

Forrás: MTI
2020.03.26. 16:03

Közel 300 millió forint fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást a baranyai megyeszékhely legnagyobb rendelőintézetében – közölte a pécsi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték: az előző városvezetés döntése nyomán indult fejlesztés keretében indult meg a járóbeteg-szakellátás modernizálása a tömbházas Uránvárosban álló létesítményben. A célok megvalósításához az Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében e célra több mint 290 millió forintot nyert el a város még 2017-ben.

A teljes egészében fejlesztési forrásból megvalósuló program során a szemészeti, a neurológiai, a nőgyógyászati, a röntgendiagnosztikai, a kardiológiai és a bőrgyógyászati ellátás újult meg a rendelőhelyiségek korszerűsítésével és modern orvosi eszközök beszerzésével – írták.

A közlemény szerint lezárultak a betegellátás fejlesztését célzó beruházások az uránvárosi rendelőintézetben, ugyanakkor nyárig zajlik még az épület – a területi operatív program több mint 400 millió forintos keretéből megvalósuló – energetikai korszerűsítése.

Pécsen a szakrendeléseket összefogó Egyesített Egészségügyi Intézmények három rendelőintézetet működtet: a belvárosi épületet már korábban felújították, illetve korszerűsítették benne az betegellátást csaknem félmilliárd forint értékben, Pécs legnépesebb városrészében, a panelházas Kertvárosban pedig több mint 300 millió forintból új rendelőintézetet alakítottak ki két évvel ezelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.