időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Szentkirályi Alexandra: Így tisztítják meg a magyar folyókat a szeméttől – videó

Forrás: FACEBOOK.COM/ALEXANDRASZENTKIRALYI.GOV
2020.03.03. 16:24

„A kormány elfogadott egy klíma- és természetvédelmi akciótervet, ennek az egyik nagyon fontos pontja az, hogy megtisztítjuk a folyóinkat az abban lévő hulladéktól, hordaléktól.

Ma itt a Tisza mellett jártunk és megnéztük, hogy hogyan zajlik ez a gyakorlatban. Egyrészt munkagépekkel – február óta új munkagépsorral – a folyóból magából is veszik ki folyamatosan a hordalékot, másrészt itt, ezen a helyen, ahol most is vagyunk, – ami egyébként egy erdős terület, de ártér – innen kézzel gyűjtik össze a vízügy szakemberei és ma például önkéntesek is azokat a hulladékokat, hordalékokat, amiket a folyó, amikor megárad, idehoz. És láthatjuk azt is, hogy hogyan szelektálják és hasznosítják újra ezeket a már kézzel összeszedett hulladékokat. Hiszen ez is nagyon fontos része a feladatnak.

Egyrészt köszönjük szépen a vízügyi szakemberek és hatóságok munkáját, illetve az önkéntesekét is. Másrészt a mai nap arra is jó volt, hogy láttuk azt, hogy milyen komoly problémát jelent a folyók szennyezettsége Magyarországon. Éppen ezért teszünk nagyon komoly lépéseket, hogy megállítsuk ezt a szennyezést, és vissza tudjuk adni a folyókat szépen, tisztán a magyar embereknek” – zárja a videóját Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, amit a Facebook-oldalára is feltöltött.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.