időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

A szabadságot, a szuverenitást és a demokráciát is ünnepeljük

Forrás: MTI
2020.04.27. 16:54

A szabadság, a szuverenitás, az alkotmányosság és a demokrácia ünnepére is felhív az a politikai nyilatkozat, amely a rendszerváltás utáni első szabadon választott Országgyűlés 1990. május 2-i alakuló ülésére emlékezik – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, az egyik előterjesztő hétfőn a parlamentben.

Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat összevont vitájában a politikus azt mondta: a politikai nyilatkozat felhívás a jövőre is, ugyanis Magyarország hagyományainak tisztelete, a tradícióinak erősítése, Magyarország nemzeti hitvallása, a határon túl élő magyarokkal a teljes nemzetközösség vállalása jövőnk egyetlen záloga.

Szerinte azok a vívmányok, amelyeket a rendszerváltás óta a magyar parlamentarizmus elért, megóvandók.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, előterjesztő, arról beszélt a népakarat dönti el, hogy egy rendszer demokratikusan működik vagy sem, és a választások eredménye határozza meg ki vezeti az országot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.