Amíg ön alszik, Soros dolgozik

Az ember bizonyos koron és tapasztalaton túl már nem hisz a véletlenekben.

Pósa Árpád
2020. 04. 14. 12:14
null
Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy puszta véletlen csupán, de az ember bizonyos koron és tapasztalaton túl már nem hisz a véletlenekben.

Most például azt lehetne véletlennek értékelni, hogy a „Kiállás Cserháti Péterért és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetért” címet viselő petíciót az avaaz.org nevű oldalon tették közzé és ott tudják „aláírni” a szövegével egyetértők.

Hogy ez véletlen-e? Ezt döntsék el önök. A döntéshez persze ismerni kell az előzményeket.

Az egyik oldalon Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását – közölte az EMMI. A tárca tájékoztatása szerint a felmentés oka, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben dr. Cserháti Péter nem teljesítette az operatív törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre. Ennyi és nem több.

A másik oldalon most ismét megmozdult a magát civilnek nevező NGO, az egész világot behálózó Avaaz, amelyről korábban is gyakran hallottunk már. A világ számos országában szerveztek petíciókat, tüntetéseket. Gyakran a környezet védelme, vagy más, nemesnek látszó ügy mellett léptek fel. Furcsa azonban, hogy igen gyakran választásokat megelőző időszakokban is szervezkedtek. És soha nem a konzervatív, jobboldali kormányok, politikai erők mellett.

Hollik István akkori kormányszóvivő tavaly májusi nyilatkozata szerint számos bizonyíték látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Soros György és az általa finanszírozott NGO-k hogyan próbálták manipulálni a választásokat. Ezt már megtették 2014 előtt az európai parlamenti választások kampányában, illetve számos bizonyíték van arra is, hogy egy Avaaz nevű NGO-n keresztül megpróbálták manipulálni a 2018-as magyar országgyűlési választásokat is.

„Még a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-hálózat egyéb jogvédő szervezeteinél is sokkal hatékonyabbak az Avaazhoz hasonló alakulatok, hiszen utóbbiak közvetlenül az emberekhez fordulnak, és arról győzik meg őket, hogy olyan képességeiket fejlesztenék, mint például a vitakultúra, vagy arra tanítanák meg őket, hogyan kell megszervezni egy közösséget” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Földi László biztonságpolitikai szakértő, szintén tavaly májusban.

A Magyar Nemzet cikke akkor arra is kitért, hogy a 2006-ban alapított Avaaznak több mint 51 millió támogatója van (ma már közel 60 millió – a szerk.), és a világ több országában, számos alkalommal manipulált választásokat, népszavazásokat. Vezetőin keresztül pedig Soros Györgyhöz köthető.

Már csak dönteni kell, hogy a háttérben, a petíció szervezése mögött valójában mi is történik most…

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.