Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Gyerekével az autójában dühöngött, hangosan ordítozott egy sofőr

Állítása szerint a karantén okozta bezártság, a korlátozások okozta feszültség és egy másik sofőr sorozatos szabálytalansága miatt vesztette el a türelmét egy autó vezetője. A Police.hu beszámolója szerint a felelőtlen, agresszíven viselkedő férfinek közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt kel felelnie.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2020. 05. 12. 12:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2-es számú főút gödi szakaszán, egy osztrák hatósági jelzésű tehergépkocsival közlekedett a 43 éves P. Gábor május 8-án. A férfi később elmondta, alapvetően idegesen ült be a járműbe, késésben volt, és a vészhelyzeti korlátozások miatt otthon levő gyermekét is magával kellett vinnie, nem tudta másra hagyni.

9 óra 30 perc körül megelőzött egy másik, Vác felől Dunakeszi irányába haladó kamiont, majd bevágott elé, keresztben megállt az úton, akadályozva ezzel a forgalmat. Kipattant a járműből, hangosan ordítozott és ököllel püfölte a megállított kamion ajtaját. A dugó miatt megállásra kényszerült autósok közül többen is hívták a rendőrséget, tartva attól, hogy a dühtől eszét vesztett sofőr nemcsak a kamiont, de annak vezetőjét is megtámadja.

A hatósági vizsgálat során eddig beszerzett tanúvallomások és kamerafelvételek alapján a sofőrök útja a P. Gábor kiborulása előtti percekben többször keresztezte egymást. P. Gábor – az utastérben gyermekével – balról többször megelőzte a kamiont, cikázott előtte, majd hirtelen bevágott elé, és az úton keresztbe fordulva fékezve kényszerítette indokolatlan és hirtelen megállásra a másik járművet. Az utat elfoglaló, keresztben álló autók miatt több száz méteren feltorlódott a szintén megállni kényszerülő többi autó, a forgalom leállt.

P. Gábor a rendőröknek már a helyszínen beismerte, hogy elvesztette ítélőképességét. Azt mondta, felbőszítette, hogy a kamionos a történtek előzményeként többször fékezésre kényszerítve sorolt be elé, letörte az egyik tükrét, majd megállás nélkül továbbhajtott. Ezt akarta megbosszulni és számon kérni. Viselkedését az utóbbi hetek bezártságával, kialvatlanságával és ingerültségével magyarázta.

A Váci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, és intézkedtek vezetői engedélyének bevonásáról. A kiboruló sofőr pénzbüntetésre és a járművezetéstől való eltiltásra számíthat, jogosítványát csak pszichológusi utóképzés, alkalmassági vélemény után kaphatja vissza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.