Karácsony Gergely és a Jobbik közös platformról támad

A budapesti nyitás hírére felerősödtek az ellenzéki hangok. A Jobbik azonnal követelte a kormánytól a veszélyhelyzeti felhatalmazás visszaadását, a főpolgármester pedig szokása szerint fölényeskedően a kormány kioktatásába kezdett.

2020. 05. 16. 19:24
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. március 4. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a budapesti álláskeresõket segítõ, a Budapest Esély Nonprofit Kft. által üzemeltetett munkaerõ-piaci szolgáltatásokra kialakított tanácsadó iroda átadásán a Fõpolgármesteri Hivatalban 2020. március 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát, és meghozta a döntést Budapest újranyitásáról. De azt kérem, továbbra se vegyék félvállról a védekezést, és külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol – április végéig – többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben – írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester, megismételve utóbbi időben hangoztatott, megalapozott adat nélküli, a hazai egészségügyet súlyosan sértő állításait. A baloldali fővárosvezető nem tért ki arra mostani bejegyzésében sem, hogy az általa egyszer sem meglátogatott fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon – ahol eddig majdnem félszáz halálos áldozata van a járványnak –, után a Kamaraerdei úti, szintén fővárosi fenntartású intézményben is eddig 45 gondozottnál és 14 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, s a fertőzöttek közül öten elhunytak, valamint számos szabálytalanságot talált a budapesti kormányhivatal.

A Jobbik átvette a baloldali retorikát

-Teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy meg lehessen akadályozni a járványügyi gócpontok kialakulását! Olyan többé nem fordulhat elő, hogy fővárosi kórházakból hurcolnak be betegségeket zárt intézményekbe – írta a Jobbik közleményében, átvéve Karácsony megalapozatlan állításait. Az egykori jobboldali radikális párt tehát láthatóan nem hajlandó tudomást venni azokról az elismerő nemzetközi véleményekről, amelyek Magyarországot a legjobban védekező államok közé sorolják a statisztikai adatok és az alacsony halálozási számok alapján.

- Orbán szerint ő nyerte az első csatát a járvány elleni harcban, de el kell keserítenünk: ezt ő elveszítette! Csakis a magyar emberek és az önkormányzatok felelős hozzáállásának köszönhető a járványügyi védekezés sikeressége. Orbán szerint időben meghozták az összes döntést is. Nos, ha rajta múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák és a közintézmények. A le- és bezárások kizárólag a kőkemény ellenzéki követeléseknek köszönhetők – állítja a Jobbik, amely követeli, hogy azonnal adja vissza a kormány a veszélyhelyzetre megszavazott, szerinte korlátlan parlamenti felhatalmazást. Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a követelés felesleges, hiszen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette: amennyiben a koronavírus-járvány számai nem változnak negatív irányban, két hét múlva sor kerülhet a döntési jog Országgyűlés részére történő visszaadására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.