Pénzért közvetítettek ki Németországba magyar nőket

A fiatal nők úgy tudták, a vendéglátóiparban pincérként, pultosként fognak majd dolgozni. Csak akkor tisztult ki a kép, amikor elvették irataikat, telefonjaikat, rendszeresek lettek a bántalmazások, nem volt más lehetőségük, mint hogy eltűrjék, hogy prostitúcióra kényszerítsék, majd el is adják őket.

Végh Attila
Forrás: POLICE.HU2020. 05. 27. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába éltek fellebbezési jogukkal a korábbi bírói döntéssel szemben, a panaszukat elutasítva május 26-án jogerősen is letartóztatásba kerültek azok a gyanúsítottak, akik ellen emberkereskedelem gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága.

A bűnügyi felderítés olyan információkhoz jutott, hogy 2019 tavasza és 2020 májusa között egy borsodi bűnözői csoport munkanélküli, rossz szociális körülmények között élő, uzsoraspirálba került családok kiszolgáltatott helyzetben levő fiatal csinos lányait szervezte be prostitúciós munkára. Először Budapest belvárosában béreltek lakást négy csinos, fiatal borsodi nőnek, később bővítették az üzletet és egy németországi panzióban működtetett bordélyháznak is szállítottak fiatal magyar nőket.

Az egyik áldozat rokonainak bejelentése alapján indult nyomozás során kiderült, családi vállalkozásként kezdett bele az örömlányok futtatásába egy 29 éves miskolci férfi. 31 éves nővére, annak 37 éves élettársa és 17 éves lányuk is részt vállalt az üzletben. A 29 éves férfi szervezte be az egzisztenciális helyzetük miatt kiszolgáltatott lányokat, nővére intézte a prostituáltak internetes oldalaira feltett képek elkészítését, a hirdetések kezelését, a telefonok fogadását kuncsaftok beosztását.

Párja szerezte be az üzlethez kellő készülékeket, intézte az előfizetéseket, ha kellett, szállította a prostitúcióra kényszerített nőket, akikkel a bűnbanda legfiatalabb, a lányokkal nagyjából egyidős tagja tartotta a személyes kapcsolatot. A bandavezér rendszeresen verte a sértetteket, elvette irataikat, személyes tárgyaikat, telefonjaikat, nem tarthattak kapcsolatot családtagjaikkal, nem tudtak segítséget kérni. A nők felügyelet nélkül nem hagyhatták el a lakást, bevásárolni is csak a gyanúsítottak egyikével mehettek el, keresetüket teljes egészében oda kellett adniuk a csapat valamelyik tagjának.

A miskolci nyomozók szerint a sértettek mind borsodi kis falvakból származtak, és valamennyien tisztességes munka reményében fordultak a családjaikat ismerő férfihez segítségért, aki nem tájékoztatta őket a részükre szánt munkalehetőség konkrét körülményeiről, azt hazudta, vendéglátásban fogja őket foglalkoztatni. Később olyan kiszolgáltatott helyzetbe kényszerítették a nőket, hogy egyiküknek nem volt lehetősége változtatni a kialakult helyzeten, azt is kénytelenek voltak eltűrni, hogy pénzért közvetítsék ki őket külföldre, gyakorlatilag eladták a lányokat a német striciknek.

Május 20-án kora délelőtt egy budapesti lakásban fogták el a rendőrök a 29 éves férfit és nővérét, egyben tanúként hallgatták ki a lakásban tartózkodó négy, 20 év alatti borsodi lányt, akiknek a nyomozók adták vissza a gyanúsítottaknál megtalált irataikat. A testvérpárt a bíróság letartóztatta, a nő élettársa és fiatalkorú lányuk szabadlábon védekezhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.