A csenyétei polgármester magyarázkodik és fél

A polgármester szerint a független magyar bíróságnak kell igazságot szolgáltatnia.

Végh Attila
2020. 06. 24. 10:37
null
A mentőszolgálat kiáll megfenyegetett munkatársai mellett Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csenyéte polgármestere, Kiss István nem örül a mentők rabosításának. A borsodi falu első embere a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: január 24-én este személyesen is a helyszínre ment, és beszélt is a falu határában várakozó rohamkocsi személyzetével, akiket ismer és kiváló szakembereknek tart. A polgármester állítása szerint a mentőket ő kérte meg, menjenek be vele a sürgősségi ellátásra szoruló, 49 éves beteghez, mivel jelenléte a biztosíték arra, hogy semmilyen bántalmazás nem érhet senkit sem. A polgármester azt állítja, a mentők neki akkor azt mondták, a diszpécserközpont utasítása szerint kell eljárniuk, ahonnan azt kérték tőlük, saját és a beteg ellátásának biztonsága érdekében csak akkor mehetnek tovább, ha a rendőrség biztosítja a helyszínt.

– Valaki hibázott, emiatt egy ember meghalt, ezt bizonyítja, hogy a rendőrség büntetőeljárást rendelt el az ügyben – mondta Kiss István, aki úgy fogalmazott: nagyon sajnálja, hogy idáig fajultak a történtek. Kiss állítása szerint az általa vezetett faluban nem volt olyan valós vészhelyzet, amitől tarthattak volna a mentők. – A beteg állapotának súlyossága miatti elkeseredésben néhány rokon elragadtatta magát, de a fenyegetésüknek nem volt reális alapja, ráadásul az én megjelenésemmel le is csillapodtak a kedélyek. Tiszteljük és szeretjük a mentőket, orvosokat, de az, hogy korábban máshol érte őket támadás, még nem jelenti azt, hogy itt, Csenyétén is életveszélyben lettek volna azon a januári estén – mondta a falu vezetője.

A mentőszolgálat kiáll megfenyegetett munkatársai mellett
Fotó: Kurucz Árpád

A polgármester szerint a független magyar bíróságnak kell igazságot szolgáltatnia. Attól tart, hogy a rendőrség által nyomozati cselekményként elvégzett rabosítás miatt szélsőséges támadások érhetik a falut. A rendőrségnek nincs ilyen jogsértés előkészületére utaló információja, de a nyugalom érdekében megerősítették a település járőrszolgálatát.

Mint azt megírtuk: óriási felháborodást keltett, hogy rabosították azt a két mentőt, akik – mivel a segélyhívás során verbális fenyegetés érte őket, és ezt az Országos Mentőszolgálat is igazolta – nem mentek be idén januárban egy beteghez a csenyétei cigánytelepre rendőri biztosítás nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.