Jogsértő módon kötne szerződést a DK-s alpolgármester

Józsefváros után Újbuda baloldali vezetése is fel akarja bontani a közétkeztetésről szóló megállapodását. A városrészben ugyanaz a cég biztosítja a szolgáltatást, amelyik Pikó András kerületében is tevékenykedett. László Imre polgármester szerint a vállalat nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt szállít, Újbuda DK-s alpolgármestere közben állítólag már meg is állapodott az új szolgáltatóval. Amennyiben szerződést bont az önkormányzat, komoly kártérítési per elé kell hogy nézzen, és több ezer ember étkeztetését sodorja veszélybe – tájékoztatott a Hír TV.

Forrás: Hír TV2020. 06. 28. 18:16
null
Eger, 2017. március 8. Gyermekek ebédelnek az egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Mûvészeti Iskola étkezõjében 2017. március 8-án. Idén 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre, ez több mint 2,5-szerese a támogatásra 2010-ben fordított összegnek. Összesen 620 ezer gyermek részesül ingyenes vagy kedvezményes étkeztetésben a bölcsõdétõl a középiskola végéig, ez a Magyarországon élõ gyermekek több mint harminc százaléka. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyrészt a Klassz Menza Kft. újbudai főzőkonyháján készítik azokat az ételeket, amelyeket a kerületi iskolák, óvodák és szociális intézmények menzáján szolgálnak fel. A cég közel 150 millió forintért szerelte fel megfelelő eszközökkel a konyhát, Újbuda Gyurcsány-párti vezetése most mégis egyoldalúan akar szerződést bontani velük.

A városvezetés arra hivatkozva állna el a kontraktustól, hogy a koronavírus-járvány alatt a cég szerintük nem teljesítette a megállapodásban foglaltakat. A Hír TV-nek azonban birtokába került egy levél, amely ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Ebben a cég ügyvezetője azt írja: a Klassz Menza a szolgáltatást a járvány ideje alatt is folyamatosan teljesítette, az önkormányzat pedig megrendelte és ki is fizette azt.

Levelében az ügyvezető súlyos jogi és anyagi szankciókat helyezett kilátásba: ha felmondják a szerződést, a cég közel nyolcmilliárd forint kártérítést követelne az önkormányzaton.

A kerület Gyurcsány-párti polgármestere szintén levélben reagált az ügyvezető állításaira. László Imre azt írta: a cég nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt szállított.

Az újbudai eset kísértetiesen hasonlít a VIII. kerületi közétkeztetési botrányhoz, ott ugyanis korábban szintén ez a cég szolgáltatott, azonban Pikó András szerződést bontott velük, és egy olyan külföldi vállalatot bízott meg, amelyiknek a konyháján a Nébih romlott élelmiszert talált. Az ügyben már vizsgálódik a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Kormányhivatal is.

Szabó László, a kerület fideszes önkormányzati képviselője híradónknak elmondta: büntetőjogi kérdések is felmerülhetnek az ügyben. Bakai-Nagy Zita, Újbuda szintén DK-s alpolgármestere ugyanis a képviselő szerint már meg is egyezett a Klassz Menza utódjával, miközben a jelenlegi szerződés még érvényben van, és közbeszerzési eljárást sem írtak ki.

A Hír TV megkereste az újbudai önkormányzatot is az ügyben, adásukig azonban nem kaptak választ.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.