Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött gyermekének

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív.

Forrás: Semmelweis.hu2020. 06. 23. 9:04
null
Budapest, 2017. november 17. Egy koraszülött kislány kezét érinti ujjával édesanyja Ughy-Zelei Edina fogja koraszülött kislánya, Virág kezét 2017. november 16-án a budapesti Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikájának koraszülött intenzív osztályán. November 17. a koraszülöttek világnapja. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt Covid–19-fertőzést diagnosztizáltak – derül ki a Semmelweis Egyetem közleményéből. Mint írják, az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára – amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény ezen a szakterületen.

Az egyetemen azonnal PCR-tesztet végeztek a betegen, amely pozitív lett, az asszonyt a többi betegtől elkülönítve kezelték.

A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést hajtottak végre az édesanyán. A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid–19-vírussal fertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.

Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.