Megszólalt a tanárverésről a hajdúhadházi polgármester

Nem egyedi esetről van szó, sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló támadások.

2020. 06. 13. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint a Magyar Nemzet is megírta, pénteken tanárára támadt egy diák Hajdúhadházon. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, elrendelték a gyanúsított pszichológus szakértői vizsgálatát.

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere a Magyar Nemzetnek az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem egyedi esetről van szó, sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló támadások, melyekkel a település iskoláiban szembesülnek. – Egy ilyen bűncselekménynél mindig azt kell vizsgálni, hogy egyedi, elszigetelt esettel állunk-e szemben vagy tendenciáról beszélhetünk. Sajnos az elmúlt egy-két évben ezek az esetek megszaporodtak – mutatott rá a település első embere. Csáfordi Dénes ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a 2010 és 2013 között jellemző aggasztó közbiztonsági problémákat tudták kezelni az önkormányzat a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével. Mint mondta, a településen alapvetően rend, nyugalom és biztonság van.

Szavai szerint a mostani tanárbántalmazásoknál is rendszerszintű beavatkozásra van szükség, és ezzel az illetékesek foglalkoznak is. A polgármester utalt arra, hogy megkezdődött a döntés-előkészítés, és kész a törvénytervezet az iskolaőrség felállításáról. Ez egy jó kezdet, ezt üdvözölni tudják.

– Az általános és középiskolában sajnos vannak olyan fiatalok, akik se Istent, se embert nem ismernek, senkit és semmit nem tisztelnek, és nem tudnak megfelelni az alapvető viselkedési normáknak. Ennek egy-egy megnyilvánulása, amikor diáktársaik ellen fordulnak erőszakosan, szélsőséges esetben pedig a tanáraik ellen lépnek fel. Az is probléma, hogy néha az ilyen esetek el sem jutnak a rendőrségig.

Szomorú, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek, ezt a problémát kezelni kell – mutatott rá a politikus.

Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet!

Horváth László országgyűlési képviselő közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, a hajdúhadházi tanárverés bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, és hogy indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, és melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása. Van olyan eset, amikor már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség – tette hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.