Mesterházy Attila újra vezetné az MSZP-t

Az eddig lefutottnak tartott tisztújító kongresszuson történhet még meglepetés.

Bákonyi Ádám
2020. 06. 11. 11:18
MESTERHÁZY Attila
Budapest, 2020. június 3. Mesterházy Attila, az MSZP vezérszónoka felszólal az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 19-én, szombaton tartja tisztújító kongresszusát az MSZP, amin Mesterházy Attila is elindul az elnöki székért – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk már korábban beszámolt róla, hogy a Tóth Bertalannal elégedetlen megyei vezetők többsége azt szerette volna, ha az egykori pártelnök is indulna a megméretésen, aki a jelek szerint engedett a felkérésnek. Mindez azt jelenti, hogy az eddig lefutottnak tartott tisztújító kongresszuson történhet még meglepetés, és egyáltalán nem biztos, hogy a szocialisták a Tóth Bertalan-Kunhalmi Ágnes tandemmel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak – a pártban ugyanis társelnöki rendszer bevezetését tervezik. Emlékezetes: a 2018-as áprilisi választáson elszenvedett katasztrofális választási vereség után az MSZP akkori teljes vezetése lemondott, majd a júniu­si tisztújító kongresszuson Tóth Bertalan kis többséggel nyert, mindössze 54 százalékot szerzett Mesterházy 46 százalékával szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.