Nyomoznak a szocialista kamuvideó ügyében

Rémhírterjesztés miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda az MSZP álmentős kamuvideója miatt, amit a párt vasárnap tett közzé közösségi oldalán. A bődületes hazugságokat tartalmazó kisfilmet, amellyel emberek állítólagos halálából akart politikai tőkét kovácsolni a párt, az MSZP vezetése: Tóth Bertalan, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá.

Veres László István
2020. 06. 11. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben belső vizsgálatot folytat az MSZP, az azonban szinte biztosnak tűnik, hogy a párt vezetése nem kívánja vállalni a felelősséget a történtekért, sőt Korózs Lajos számára sem lesznek az ügynek politikai következményei. Szakács László, az MSZP alelnöke úgy véli, az felel a hírhamisításért, aki a felvételt készítette. Ebből az következik, hogy a párt felelősségre fogja vonni Szalay Tamás Lajost, a Népszabadság egykori újságíróját, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő sajtósát, aki a kamera túloldalán állt.

Ujhelyi azonban közölte, hogy közvetlen munkatársa „az MSZP videójának felvételéhez mindössze technikai segítséget nyújtott a szabadidejében”, annak előkészítésében és tartalmában semmilyen szerepe nem volt.

Az ügy külön érdekessége, hogy Korózs Lajosnak jelenleg az a Török Zsolt a politikai munkatársa, aki annak idején az MSZP szóvivőjeként belebukott a mostanihoz kísértetiesen hasonló bajai hazugságvideóba.

Nem kizárólag a szocialista Korózs az egyetlen, aki az elmúlt hónapokban hagyta magát megvezettetni a propagandavideó főszereplője, a magát hamisan mentőtisztnek és otthonápolási szakembernek kiadó Németh Athinától. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője már áprilisban felemlegette az álmentő hiteltelen történetét a parlamentben, majd a témát bevitte az Országgyűlés népjóléti bizottsága elé is, amelynek Korózs Lajos az elnöke.

Németh Athina a tízből kilenc hazaküldött beteg meghalt sztorival nem csupán a hazai baloldali médiát haknizta körbe, de ugyanezt a hamis történetet mesélte el a The Financial Times című tekintélyes liberális üzleti lapnak is. Azt a szintén minden alapot nélkülöző állítását pedig, hogy az egészségügyi dolgozók terjesztik a vírust a lakosság körében, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is magáévá tette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.