időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Vizsgálat indul a Budapesti Operettszínház zaklatási ügyében

Forrás: 24.hu
2020.06.11. 15:58

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a héten elismerte, hogy Kriza Zsigmond, az intézmény korábbi ügyvezető igazgatója zaklatás gyanúja miatt távozott a színházból.

Azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól – mondta a Hír TV műsorában.

Kriza Zsigmondot az Indexnek nyilatkozva a színház több volt vagy jelenlegi munkatársa vádolta meg szexuális zaklatással és hatalommal való visszaéléssel, megalázó bánásmóddal.

Az intézmény fenntartója, az Emmi a lap kérdésére most azt válaszolta, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az adott ügy tisztázásával kapcsolatban.

Kiss-B. Attila korábban azt mondta, hogy külső szakemberrel kivizsgáltatta a vádakat, ám ez a vizsgálat nem igazolta az állításokat. Az Indexnek név nélkül nyilatkozó érintetteket viszont senki nem kereste az üggyel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.