időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

A baloldal Mezőtúron is megpróbálja elszedni a konzultációs íveket

Forrás: origo.hu
2020.07.11. 15:20

A baloldali politikusokból álló mezőtúri koalíció tagjai csatlakoztak a Hadházy Ákos-féle szélsőséges akcióhoz: az adatvédelmi szabályokat áthágva, ahogy mondják, „gyűjtik a nemzeti konzultációs íveket”. Egy, az Origó birtokába került videón ugyanakkor azt látszik, hogy senki sem ad nekik oda íveket, viszont az asztalukon van belőlük, nagyjából hatvan-nyolcvan darab. A szolnoki lopások után nem nehéz arra következtetni, hogy ezeket akár lophatták is. Hadházy Ákosék, az MSZP vagy a Momentum akciója után a baloldal ismét meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket.

A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület nevű baloldali koalíció, amely az önkormányzati választások alkalmából jött létre, a közösségi oldaluk szerint csatlakozott a Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők által meghirdetett, komoly adatvédelmi aggályokat felvető akcióhoz, amely a nemzeti konzultációs ívek ellopására és azok Hadházyékhoz való továbbítására irányul. Felmerül annak a gyanúja, hogy a baloldali politikusok ebből illegális adatbázist építhetnek – olvasható az Origón.

A mezőtúri baloldali akcióról egyébként a Vadhajtások.hu írt először. Az Origóhoz is eljuttatott videófelvételen az látszik, hogy a baloldali aktivisták pultjához senki sem visz íveket, tehát nem adja azokat át senki, ennek ellenére abból néhány ott hever. Ez arra enged következtetni, hogy akár el is lophatták ezeket.

Ezt a gyanút megerősíti a közösségi oldaluk is, hiszen ott az látszik, hogy csak egy-egy ember ad át nekik íveket, erősen beállítottnak, megrendezettnek tűnő fotókon, noha már hetek óta „gyűjtik” azokat a mezőtúri piacon.

További részletek és videó IDE KATTINTVA látható.