A nap, amikor Orbán Viktor az ujja köré csavarta Európát

A baloldal lefagyott.

2020. 07. 26. 8:45
Hungary's Prime Minister Viktor Orban leaves after a meeting of an EU summit on a coronavirus recovery package at the European Council building in Brussels
Hungary's Prime Minister Viktor Orban leaves after a meeting of an EU summit on a coronavirus recovery package at the European Council building in Brussels on July 18, 2020. John Thys/Pool via REUTERS - RC2ZVH93AQLW Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Furcsa nyarunk van az idén – tűnődött Felhévizy Félix a Balaton parton üldögélve, lábát a magyar tenger vizébe lógatva. Egyrészt az aggasztó pandémia okán, másrészt pedig, valljuk be, az időjárás okán is, hiszen idén az is sokszor a bolondját járatja velünk. Egyszer kánikula van, máskor meg akár napokig esik az eső. Úgyhogy kivételesen a szokottnál egy kicsivel több idő jutott így, a nyaralás alatt is követni a közéleti eseményeket.

A hírlapíró politikafogyasztó ember lévén élénken figyelte, hogy a maratoni EU-csúcs milyen eredménnyel zárul. Hétfő este aztán „robbant” az örömhír, és futótűzként perzselt végig a honi internetes világon.

Négynapos, példátlanul hosszú tárgyalás után megszületett Brüsszelben a megállapodás: Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart – számoltak be a (jobboldali!) lapok a hét elején lezárult EU-csúcs végeredményéről.

A baloldali kommunikáció azonban teljesen lefagyott! Egész egyszerűen nem tudtak megszólalni. Hideg zuhanyként érte őket a késő esti bejelentés.

Nem véletlenül, hiszen ez a magyar emberek számára sikeres és felemelő eredmény egyértelműen Orbán Viktor érdeme. Ők pedig az egész politikájukat a magyar miniszterelnök ellen szított igaztalan vádaskodásra építették.

Nos ez a politika bukott meg hétfő este!

Pestiesen szólva: Orbán Viktor amellett, hogy mattolta a magyar baloldalt, az ujja köré csavarta az európai politikai elitet is. A kormányfő bebizonyította, hogy velünk, magyarokkal nem lehet csak úgy szórakozni.

Úgyhogy szeszélyes idő ide, szeszélyes idő oda, Felhévizy Félix, miután megmártózott a Balatonban, örömmel koccintott a barátaival Magyarország történelmi sikerére.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.