Fidesz: Kamuvideósok akarják értékelni a védekezést

Az MSZP július 25-én jelentette be, hogy parlamenti vizsgálóbizottság összehívását követeli.

2020. 07. 25. 17:49
BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Bangóné ismét elvette a sulykot Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő, hogy a kamuvideósok akarják értékelni a védekezésben részt vevőket – reagált a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) online sajtótájékoztatójára, amelyben a baloldali politikus bejelentette: szeretnék, ha egy vizsgálóbizottság újra áttekintené a koronavírus-járvány ideje alatt hozott kormányzati intézkedéseket, és a testület előtt Orbán Viktor miniszterelnök és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is válaszolna a kérdéseikre.

A Fidesz szerint Bangóné Borbély Ildikó, Korózs Lajos és a többi baloldali politikus és álhírgyár kizárólag azzal volt elfoglalva az elmúlt hónapokban, hogy hazugságokat terjesszen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezésről és folyamatosan támadja a mentőket, egészségügyi dolgozókat, rendőröket, járványügyi szakembereket és a kormányt.

A baloldal kezdettől akadályozza a védekezést, nem szavazta meg a sikeres védekezéshez szükséges koronavírus-törvényt, a veszélyhelyzetet, a járványügyi készültséget és a pénzügyi forrásokat sem. Ezek nélkül nem érhettük volna el, hogy Magyarország most az egyik legbiztonságosabb ország, ahol, sok más országgal ellentétben, eddig elkerültük a tömeges megbetegedéseket – áll a kormánypárt közleményében.

Az MSZP július 25-én jelentette be, hogy parlamenti vizsgálóbizottság összehívását követeli, hogy értékelje a koronavírus-járvány alatti kormányzati intézkedéseket. Bangóné Borbély Ildikó szerint az egyik legnagyobb probléma a magyar egészségügyben a munkaerőhiány.

– Míg 2010-ben 93, 2014-ben 170, 2018-ban pedig 284 körzetben nem volt saját háziorvos, idén már 455 ilyen praxis van, a háziorvosi körzetek felében pedig 55 évnél idősebb orvos dolgozik – mondta a politikus. Meglepőnek nevezte, hogy bár az elmúlt napok adatai szerint napról napra nő a koronavírussal azonosítottak száma, Kásler Miklós engedélyezte, hogy a 65 éven felüli egészségügyi dolgozók visszatérjenek a munkába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.