Fotópályázattal indul a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom előkészítése

Madárfotó-pályázatot hirdetnek a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében. A profi és amatőr fotósok számára egyaránt nyitott pályázat eredményhirdetése november 28-án, a Sokadalom napján lesz. A fotópályázat kiírója a Mészáros Csoporthoz tartozó Envirotis Holding Zrt., a Tatai Vadlúd Sokadalom főtámogatója.

Forrás: Envirotis Holding sajtóközlemény2020. 07. 23. 11:36
null
Hout Bay, 2017. augusztus 2. Afrikai uhu (Bubo africanus) ül egy ágon a kifutójában, a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma) Fotó: NIC BOTHMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat már húsz éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben. Az ország minden tájáról érdeklődőket vonzó rendezvényt csaknem 150 önkéntes segíti. A támogatóknak köszönhetően a sokadalom évről évre egyre gazdagabb, színvonalas szakmai programot kínál az érdeklődőknek. A rendezvény főtámogatója, az Envirotis Holding Zrt. szervezésében hirdetik meg az Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020 fotópályázatot.

Pályázni olyan fotókkal lehet, amelyeket nem neveztek be más kiírásra. Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, azaz olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön vagy természetes mozgásukban nem akadályozta. A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. A kiírás részletes feltételei a pályázat weboldalán olvashatóak.

A pályázat értékelését héttagú zsűri végzi, elnöke Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa. Mellette fotósok és természetvédelmi szakemberek vesznek részt a zsűri munkájában, köztük lesz a tavalyi, Madarak a víz tükrében – 2019 fotópályázat első helyezettje, Szűcs Boldizsár.

Az értékes díjak mellett az Envirotis Holding publikációs lehetőséget biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.