A Gyurcsány-párt feljelenti Novák Elődöt

A DK-s vezetésű XI. kerületi önkormányzat újra kitűzi a szivárványszínű zászlót.

Magyar Nemzet
2020. 08. 18. 18:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újbuda Önkormányzata feljelenti Novák Elődöt, a szélsőséges Mi Hazánk Mozgalom alelnökét, amiért a polgármesteri hivatal elé felhúzott szivárványszínű zászlót, a zászlótartó rúd megrongálásával leszedte és ellopta – írta közleményében a Demokratikus Koalíció. Hozzátették: „A DK-s vezetésű, XI. kerületi önkormányzat a magyar zászló mellé természetesen újra kitűzi a szivárványszínű zászlót”.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke leszedte a szivárványos zászlót az újbudai önkormányzat épülete előtti zászlórúdról. Fotó: Novák Előd Facebook-oldala

– A Demokratikus Koalíció egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz. Éppen ezért elítélünk minden kirekesztő, nemi identitás alapján megbélyegző, szélsőséges megnyilvánulást. Magyarországon az LMBTQ-csoport tagjainak is ugyanolyan jogai vannak, mint bárki másnak – fogalmaztak a közleményükben.

A Mi Hazánk politikusa előbb a fővárosi önkormányzat, majd az újbudai önkormányzat épületéről szedte le a genderlobbi szimbólumának számító szivárványos zászlót. A képviselő ez utóbbi tettét azzal indokolta, hogy Újbuda a „homoszexualizmus fellegvára” lett, mivel „idén itt rendezik meg az LMBTQP propagandasorozatának legtöbb rendezvényét, ráadásul egy olyan önkormányzati művelődési házban, mely egész augusztusban semmilyen más rendezvénynek nem biztosít helyet, csak ennek a szexuális aberrációk – közfeladatnak nem minősülő – népszerűsítésének”. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat a fővárosi önkormányzat homlokzatáról leszedett szivárványos zászlóval kapcsolatban azt közölte: Novák nem valósított meg sem bűncselekményt, sem szabálysértést, amikor társaival együtt augusztus 16-án erőszakmentesen eltávolította a budapesti Városháza homlokzatáról a szivárványos zászlót és azt egy környékbeli kukába dobta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.