időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Abszurd: támadják a kormányt, mert védi a véleményszabadságot

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2020.08.03. 20:47
Abszurd: támadják a kormányt, mert védi a véleményszabadságot

Nem kellett sokat várni arra, hogy a baloldal kiforgassa Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének javaslatát. A NAIH elnöke azt tanácsolta, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, újabb indokolatlan profilfelfüggesztési hullám söpör végig a Facebookon, amely amellett, hogy a szólásszabadságot sérti, sok esetben az információáramlást és a munkavégzést is akadályozza. Péterfalvi Attila elmondta, hogy létre kellene hozni egy magyar hatósági eljárást, amelynek során a magyar hatóság kötelezi a Facebookot az indokolatlan letiltások felülvizsgálatára, hogy a véleménynyilvánítás valóban szabad maradjon.

A Jobbik pedig kapott az alkalmon, hogy a javaslat tartalmát kiforgatva, a kormány ellen hergelje az embereket. Elsőként Stummer János reagált Péterfi javaslatára, szerinte a Facebook a kormány következő áldozata, amit ki akar végezni az Index után.

De itt nem állt meg az identitászavarban szenvedő párt. A minap a Jobbik Magyarországért Mozgalom közösségi oldalán kijelentette, hogy a kormányfő nem tűr ellenvéleményt, sőt új célt tűzött ki maga elé: miután leszámolt a sajtószabadsággal, a Facebookot akarja korlátozni. Majd a bejegyzésében végzett egy rövid felmérést is, amelyben arról érdeklődött, hogy szükség van-e arra, hogy a magyar emberek tömegesen utcára vonuljanak, amennyiben a Fidesz korlátozza a Facebook magyarországi hozzáférését.

Akié a Facebook, azé a hatalom?

Aki a Facebookot ellenőrzi, az kedve szerint tudja befolyásolni a Föld populációjának a felét. Választásokat is nyerhet. A főpróba ősszel érkezik, amikor az Egyesült Államokban elnökválasztás lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.