Elhalasztják a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt

Elhalasztják a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt, az időpontról később adnak tájékoztatást. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is előadást tartott volna.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 26. 15:52
null
A Tusványos után a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt sem tudják a nyáron megtartani Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhalasztják a Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt, mert a szervezők között kedden koronavírussal fertőzöttet találtak – tájékoztatta a Kommentár Alapítvány az MTI-t. Közleményükben azt írták, hogy a résztvevők és a meghívottak egészségét szem előtt tartva ezt tartják felelősségteljes döntésnek. Az új időpontról a későbbiekben adnak tájékoztatást. Emlékezetes, a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megtartani korábban az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetemet, a Tusványost sem.

A rendezvényen, amelyet Tihanyban ötszáz fő részvételével tartottak volna meg, beszédet mondott volna Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Hollik István, a szervezőbizottság tagja szerint arról beszélt volna, hogy milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy hazánk a század nyertese legyen.

A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vett volna, és ellenzéki politikusokkal vitatkoztak volna szakterületük kérdéseiről. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázott volna Ujhelyi Istvánnal, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti képviselőjével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélgetett volna Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, az MSZP képviselőjének fellépése zárta volna, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoztak volna.

Miután a rendezvényt elhalasztják, szombaton nem vitázik Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő népjóléti kérdésekről, és utánuk sem beszélgethet Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról.

A nap zárócsörtéje Merre tovább – nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlott volna. A rendezvény legérdekesebb eseményeit élőben lehetett volna követni a Facebookon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.