időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Film készült a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2020.08.07. 19:58
Film készült a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról

Csókay András professzor és kollégái mesélnek a több mint két éve tartó műtétsorozat nehézségeiről.

Dokumentumfilm készült a sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár nemzetközileg is elismert, orvostudományi innovációkat jelentő műtétsorozatának előzményeiről – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken.

Közleményükben azt írták: a fejüknél összenőve született bangladesi kislányok – Rukia és Rabia – végső szétválasztásának első évfordulója alkalmából osztják meg 48 perces kisfilmjüket, amelyen az is látható, amikor 2017 novemberében az akkor másfél éves gyermekek és a szüleik először találkoznak a műtétet végző orvosok közül Csókay András idegsebésszel és Pataki Gergely plasztikai sebésszel.

A határokon átívelő, több mint két éve tartó műtétsorozat harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilm hivatalos dokumentációs munkatársuk, Fuchs Richárd munkája – írták.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010 óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesbe Pataki Gergely vezetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.