Folytatódik az ingyenes tanszercsomagok osztása

A rászoruló diákok minden olyan eszközhöz hozzájutnak, amire a tankönyvek mellett szükségük lehet.

Csekő Imre
2020. 08. 26. 9:19
KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. január 28. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott sajtótájékoztatón 2020. január 28-án. A tájékoztatón elhangzott, hogy Magyarország felkészült a koronavírussal fertőzött betegek ellátására. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes tanszercsomagokkal is segíti a kormány a hátrányos helyzetű általános iskolás diákok tanévkezdését – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a rászoruló személyeket támogató operatív programról tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter hangsúlyozta: az ingyenes tankönyvek mellett országszerte

106 ezer köznevelésben tanuló hátrányos helyzetű gyerek ingyenes tanszercsomagot is kap,

az iskolája fenntartójától és területi elhelyezkedésétől függetlenül.

– A hátrányos helyzetű általános iskolás diákok a tanszercsomag által minden olyan eszközhöz hozzájutnak, amire a tankönyvek mellett szükségük lehet a tanuláshoz – fogalmazott Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere azt is kiemelte, hogy a tanszercsomagokat a Kézmű–ERFO–Főkefe vállalatcsoport alkalmazottai állították elő, ahol a foglalkoztatottak több mint nyolcvan százaléka megváltozott munkaképességű személy.

– Fontos hangsúlyozni, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdéséről olyan munkavállalók révén tudunk gondoskodni, akikről a társadalomnak az a képzete, hogy ők maguk is segítségre szorulnak – hangsúlyozta ennek kapcsán lapunknak az eseményen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

A politikus arról is beszélt, hogy tavaly osztottak először tanszercsomagot, akkor még harmincezer gyereknek. Azóta pedig kormánydöntés született róla, hogy kibővítik ezt a programot, és így idén, és 2022-ig minden évben kapnak ingyen tanszereket a hátrányos helyzetű általános iskolás diákok. Fülöp Attila ismertette:

a programra összesen 2,9 milliárdot fordítanak, és mintegy 2100 iskolában osztanak csomagokat.

A tanszerek eljuttatását a diákokhoz a Klebelsberg Központ munkatársai és a tankerületek szervezik meg – számolt be róla lapunknak a szociális ügyekért felelős államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.