Gyopáros: Egyházközségek nélkül nincs közösségi élet a falvakban

Mindent megtesznek a fiatalok életkörülményeinek és lehetőségeinek további javulásáért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 18. 18:29
null
Csapi, 2019. augusztus 18. A Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt új római katolikus templom a Zala megyei Csapiban 2019. augusztus 18-án. A neogótikus stílusú, 60-80 hívõ befogadására alkalmas, nem egészen 120 négyzetméter alapterületû templom mintegy 85 millió forintos költséggel épült fel, amelyhez az egyházmegye és a kormány is 20-20 millió forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget nagyrészt adakozásból gyûjtötték össze. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar falu program pályázatain eddig 800 egyházközség 12 milliárd forint támogatásban részesült, amelyből közösségi tereket tudnak kialakítani – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Gyenesdiáson.

Gyopáros Alpár az MTI szerint a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

egyházközségek nélkül nincs közösségi élet a magyar falvakban, márpedig a fiatalok körében végzett felmérés szerint a közösségi élet az egyik legfontosabb tényező, ami a helyben maradáshoz szükséges.

A fiatalok életkörülményeinek és lehetőségeinek további javulásáért ugyancsak fontos, hogy legyenek óvodák, ezek fejlesztésére az elmúlt másfél évben tízmilliárd forintot fordítottak 1400 helyszínen – mondta el a kormánybiztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.