Hisztériakeltésre használják a Balatont a szocialisták

A baloldal állításával szemben az elmúlt években látványosan megújultak a tó körüli szabadstrandok.

Forrás: Hiradó.hu2020. 08. 03. 9:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösen tiltakozott a Balaton mindannyiunké elnevezésű MSZP-s akció ellen a Somogy és a Baranya megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, illetve Balatonboglár polgármestere. A politikusok szerint a szocialisták állításaival ellentétben a szabadstrandok az elmúlt években látványosan megújultak, a déli parton pedig szinte nincsen olyan település, ahol ne lehetne ingyenesen fürdőzni – írja a Hiradó.hu. Az MSZP az elmúlt hetekben azért indított aláírásgyűjtést, mert szerintük egyes érdekkörök kinézték maguknak a tó környékét, ahol mostanra alig maradt néhány szabadstrand, így elveszik az emberektől a színvonalas nyaralás lehetőségét. Csakhogy Gurmai Zita Keszthelyen, Molnár Zsolt Siófokon, Kunhalmi Ágnes pedig Fonyódon – csupa olyan településen – aggódott a térítésmentes fürdőzésért, ahol működnek ingyenes fürdőhelyek. A szocialisták állítását, miszerint a Balatonról eltűntek volna a szabadstrandok,

vasárnap Balatonboglár polgármestere, a térség országgyűlési képviselője és a Somogy, valamint a Baranya megyei közgyűlési elnökök közös sajtótájékoztatón cáfolta.

Szerintük a baloldal hisztériakeltésre használja a Balatont. Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere hangsúlyozta: a település hat strandjából mindegyik ingyenes, a partszakasz pedig az elmúlt években új játszótereket, futópályát és felújított sétányokat is kapott, a tó déli partján pedig szinte nincs is olyan település, ahol ne lehetne díjmentesen fürödni:

csaknem ötven szabadstrand működik ezen a szakaszon.

A témával kapcsolatban Bayer Zsolt írását itt olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.