Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Ködösít Gyurcsány az esetleges új tisztségével kapcsolatban

Gyurcsánynak ambíciói vannak, de szerinte most ennél fontosabb problémákat kell megoldaniuk.

2020. 08. 18. 16:59
Gyurcsányék 2018-ban éppen csak megugrották az ötszázalékos küszöböt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda – üzente Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az ellenzéki összefogás tagjainak. Hozzátette: ő az új kormányt fogja szolgálni egy esetleges kormányváltás után. – Ez az ambícióm. Semmiképpen se több – fogalmazott, kiemelve, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is. Vagyis Gyurcsány Ferenc szavai szerint részt venne egy esetleges ellenzéki szivárványkoalíciós kormány munkájában, szolgálná azt, de hogy hogyan, arról nem akar beszélni. Nem véletlenül: Gyurcsány az egyik legelutasítottabb ellenzéki politikus, miközben pártja az egyik legnagyobb az ellenzéki oldalon.

Gyurcsány Ferenc épp átgondolja az ellenzéki összefogás kérdését. Fotó: Pestisrácok.hu

Gyurcsány szerepvállalása azóta téma, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt nyilatkozta az ellenzéki összefogásról való tárgyalás után: „A DK elnöke megígérte, hogy a jövőben nem fog kormánytagságot vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni.

– Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést! – üzente Gyurcsány azután, hogy korábban Vadai Ágnes küldte el harciasan melegebb éghajlatra a Momentum vezetőjét. Gyurcsány Ferenc hozzátette: „Nem az a kérdés, hogy mi lesz velem, hanem az, hogy mi lesz Magyarországgal”.

A DK elnöke szerint nem elég győzni, utána sikeresen kell kormányozni, amelynek egyik feltétele, hogy a kabinet mögött erős, egységes, felelős frakciók, pártok álljanak. – Abban látom a dolgomat, hogy a Demokratikus Koalíció pártként és frakcióként erős, stabil hátországot teremtsen egy ilyen kormánynak. Vezetni szeretném ezt a pártot, és frakciónkat – emelte ki a volt miniszterelnök. Hozzátette: nem találgatni, üzengetni, szivárogtatni és helyette beszélni kell, ha valamit mondani akar, el fogja mondani. – Így egyszerűbb és könnyebb, valamint elkerülünk értelmetlen konfliktusokat – summázta Gyurcsány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.