Mindig az első sorban harcoltunk

Ezeréves küzdelem, számos megpróbáltatás és nagyon keserves száz év van mögöttünk, viszont minden korábbi sorscsapásból felálltunk, sőt a veszteségeinkből olyan tudásra tudtunk szert tenni, ami a későbbi csapások elhárításában is kulcsfontosságú volt – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Panyi Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese, hozzátéve: egy erős, magabiztos állam és nemzet sikerrel veheti fel a küzdelmet az elsöprő erejűnek tűnő globális erőkkel szemben is.

2020. 08. 19. 6:19
null
Szent István örökségére építve válhatunk újra keresztény, szabdságharcos, bátor nemzetté Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban ismételten bebizonyosodott, mennyire fontos az erős és cselekvőképes állam, az azt működtető hatékony végrehajtó hatalom megléte, valamint a magyar emberek lojalitása – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Panyi Miklós, aki szerint ezeréves tanulság, hogy egy erős, magabiztos állam és nemzet sikerrel veheti fel a küzdelmet az elsöprő erejűnek tűnő globális erőkkel szemben is, ezért elsődleges cél a magyar állam és a nemzeti identitás megerősítése. Panyi Miklós szerint jó hír, hogy a magyarság az elmúlt ezer évben magába oltotta azt a szabadságszeretetet, szívósságot, alkalmazkodóképességet és leleményességet is, ami ehhez a harchoz szükséges. – Mi, magyarok ezért sok nyugati nemzetnél jóval erősebb lelki-szellemi alapokra tudunk támaszkodni – tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese kifejti: Magyarország és a közép-európai országok közel ötven évig szenvedtek a kommunista elnyomástól, ezért ezeknek a nemzeteknek élő emlékük van arról, mit jelent az, amikor globális, világmegváltó elméletekbe csomagolva kísérlik meg a társadalom radikális átalakítását. – Akkor a kommunizmusra hivatkozva verték szét az alkotmányos rendet, a gazdaságot, a magántulajdont, a nemzeti identitást, az egyházakat, a közösségeket, a családokat – ma ugyanez a modell támad nyugatról. A magyarok a lelkükben hordozzák ’56 örökségét, nem véletlenül mi vagyunk a kulturális marxistákkal szembeni ellenállás európai motorja – hangsúlyozza Panyi, aki szerint az ellenfél egyre türelmetlenebb. – Ha a világverő ottomán seregeket megállítottuk, a nemzetközi balliberális NGO-hálózatok és aktivistáik ellen is megtaláljuk az ellenállás sikeres receptjét – jegyezte meg.

Szent István örökségére építve válhatunk újra keresztény, szabadságharcos, bátor nemzetté
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Panyi szerint Magyarország és a magyar emberek érdekeit az szolgálja, ha a jövőnket érintő legfontosabb döntéseket Budapesten, nem pedig Moszkvában, Washingtonban vagy Brüsszelben hozzák meg. – Világossá kell tenni, hogy az a normális, ha életünket, nemzeti keretrendszerünket saját történelmi hagyományainkhoz, gondolkodásunkhoz és érdekeink mentén, nem pedig idegen, külföldi minták szolgai másolásával alakítjuk; ha a demográfiai válságot a családok és a gyermekvállalás támogatásával, nem pedig más kultúrájú népek tömeges betelepítésével kezeljük; ha az ország erőforrásait magyar, s nem külföldi tulajdonú cégek gondozzák. A magyarság erős Kárpát-medencei jelenléte mindig növelte a nemzet erejét, fizikai-szellemi-kulturális védelmi és fejlődési képességeit, lehetőségeit. A balliberálisok azonban egészen elképesztő álláspontot képviselnek ezekben a kardinális kérdésekben – fogalmazott a központ igazgatóhelyettese. Panyi Miklós azt is kihangsúlyozta: az, hogy nincs nemzeti minimum, a baloldal felelőssége.

– Ezeréves küzdelem, számos megpróbáltatás és nagyon keserves száz év van mögöttünk, viszont minden korábbi sorscsapásból felálltunk, sőt a vesztesé­geinkből olyan képességekre, tudásra tudtunk szert tenni, ami a későbbi, sokszor sokkal nagyobb csapások elhárításában is kulcsfontosságú volt – fogalmazott Panyi, aki szerint a magyar államiság keretrendszere, ereje, a magyar nemzeti identitásunk a legnagyobb küzdelmeink során formálódtak. – Lehet, hogy az ötven évig tartó kommunista elnyomás és annak minden szenvedése, az ’56-os pesti srácok hősiessége végül épp a következő évtizedekben, a globális ember létrehozására irányuló nagy ideoló­giai küzdelemben nyer értelmet. Ebben a harcban mi, magyarok a keresztény Európa védelmezőjeként az első sorba állítottuk fel csapatainkat – emelte ki. Az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese szerint ettől a küzdelemtől csak erősebbek leszünk, és végső soron ezzel töltjük be igazán Szent István örökségét, s válhatunk újra keresztény, szabadságharcos, bátor nemzetté – amilyenek mi, magyarok az elmúlt ezer évben mindig is voltunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.