Diktatúrát kiáltottak Karácsony javaslatára a baloldali képviselők

Karácsony Gergely főpolgármester által összeállított előterjesztést nyújtott be egy fideszes képviselő a XVI. kerület képviselő-testületi ülésén. A szivárványkoalíció képviselői mit sem sejtettek a fideszes turpisságról, egyből diktatúrát kiáltottak a főpolgármester javaslatáról. A testületin zajlott közjáték rávilágított arra: a baloldal nem szakmai szempontok alapján dönt az előterjesztésekről, amikor vitára és szavazásra kerül sor.

2020. 09. 18. 12:24
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. mrcius 8. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a Nem tehetsz rla, tehetsz ellene elnevezs civil szervezet nnapi rendezvnyn a fvrosi Hsk tern 2020. mrcius 8-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bohózatba illő jelenetnek voltunk a tanúi a kerület szerdai képviselő-testületi ülésén, amikor lehullt a lepel a baloldal kétszínűségéről” – írja a XVI. kerületi Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal. Dobre Dániel (Fidesz–KDNP) módosító indítványt terjesztett be a szervezeti és működési szabályzathoz (SZMSZ). Az anyagban egyetlen saját gondolat sem volt; mint utóbb kiderült, az egészet a Karácsony Gergely által megalkotott fővárosi SZMSZ-ből ollózta össze a fideszes képviselő – nem véletlenül.

 

A Kovács Péter (Fidesz–KDNP) vezette XVI. kerületi önkormányzat testületi ülésén az előterjesztés vitájában baloldali képviselőktől olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „semmibe veszi a demokráciát”, vagy éppen „ifjúkommunista tempót diktál”. Akkor még az előterjesztő fideszes Dobre Dánielre gondoltak, holott a teljes szöveg a Karácsony Gergely alkotta fővárosi szabályzatból származik.

„Amíg azonban ezt nem tudták, a baloldali képviselők fölháborodva diktatúrát kiáltottak. A momentumos Hollai Gábor szerint a javaslat (tehát Karácsony SZMSZ-e) semmibe veszi a demokráciát. Vajda Zoltán szerint az előterjesztő ifjúkommunista tempót diktál és „kiheréli” a viták lehetőségét. Az LMP-s Mizsei László és a szocialista Abonyi János pedig odáig ment, hogy vélhetően törvényellenesnek nevezte Dobre Dániel előterjesztését, azaz a táborukhoz tartozó Karácsony SZMSZ-ét” – írta a helyi Facebook-oldal.

Megjegyezték: amikor világossá vált, hogy a főpolgármesterről mondtak lesújtó véleményt, azonnal visszakoztak, volt, aki a termet is elhagyta. „Ebből pedig kiderült, hogy a baloldal szerint ők bármit megtehetnek, bárkinek a jogait korlátozhatják, az nem sérti a demokráciát.” – összegezte a történteket a Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.