időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Diktatúrát kiáltottak Karácsony javaslatára a baloldali képviselők

Nagy Orsolya
2020.09.18. 12:24
Diktatúrát kiáltottak Karácsony javaslatára a baloldali képviselők

Karácsony Gergely főpolgármester által összeállított előterjesztést nyújtott be egy fideszes képviselő a XVI. kerület képviselő-testületi ülésén. A szivárványkoalíció képviselői mit sem sejtettek a fideszes turpisságról, egyből diktatúrát kiáltottak a főpolgármester javaslatáról. A testületin zajlott közjáték rávilágított arra: a baloldal nem szakmai szempontok alapján dönt az előterjesztésekről, amikor vitára és szavazásra kerül sor.

„Bohózatba illő jelenetnek voltunk a tanúi a kerület szerdai képviselő-testületi ülésén, amikor lehullt a lepel a baloldal kétszínűségéről” – írja a XVI. kerületi Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal. Dobre Dániel (Fidesz–KDNP) módosító indítványt terjesztett be a szervezeti és működési szabályzathoz (SZMSZ). Az anyagban egyetlen saját gondolat sem volt; mint utóbb kiderült, az egészet a Karácsony Gergely által megalkotott fővárosi SZMSZ-ből ollózta össze a fideszes képviselő – nem véletlenül.

 

A Kovács Péter (Fidesz–KDNP) vezette XVI. kerületi önkormányzat testületi ülésén az előterjesztés vitájában baloldali képviselőktől olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „semmibe veszi a demokráciát”, vagy éppen „ifjúkommunista tempót diktál”. Akkor még az előterjesztő fideszes Dobre Dánielre gondoltak, holott a teljes szöveg a Karácsony Gergely alkotta fővárosi szabályzatból származik.

„Amíg azonban ezt nem tudták, a baloldali képviselők fölháborodva diktatúrát kiáltottak. A momentumos Hollai Gábor szerint a javaslat (tehát Karácsony SZMSZ-e) semmibe veszi a demokráciát. Vajda Zoltán szerint az előterjesztő ifjúkommunista tempót diktál és „kiheréli” a viták lehetőségét. Az LMP-s Mizsei László és a szocialista Abonyi János pedig odáig ment, hogy vélhetően törvényellenesnek nevezte Dobre Dániel előterjesztését, azaz a táborukhoz tartozó Karácsony SZMSZ-ét” – írta a helyi Facebook-oldal.

Megjegyezték: amikor világossá vált, hogy a főpolgármesterről mondtak lesújtó véleményt, azonnal visszakoztak, volt, aki a termet is elhagyta. „Ebből pedig kiderült, hogy a baloldal szerint ők bármit megtehetnek, bárkinek a jogait korlátozhatják, az nem sérti a demokráciát.” – összegezte a történteket a Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.