Drogozott, lopott, magyarázkodott

Körözték azt a drogos férfit, akit lopás közben ért tetten egy rendőr.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 04. 14:19
tetten érték a motortolvajt
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megpróbálta, de nem tudta magát kimagyarázni az a tolvaj, akit egy szabadnapos rendőr ért tetten Győrben lopás közben. Mivel a győri rendőrkapitányság és a Győri Törvényszék is köröztette, azonnal őrizetbe vették, a bíróság pedig egy napon belül letartóztatta.

Hazafelé tartott egy családi összejövetelről szeptember 3-án hajnalban a győri rendőrkapitányság egyik fiatal járőre, amikor a győri Március 15-e utcában észrevette, egy férfi egy parkoló motorkerékpár kormányoszlopának burkolatát feszegeti, vagyis el akarja törni a kormányzárat. A civilben levő járőr azonnal szolgálatba helyezte magát. A férfi először felháborodott, amiért a rendőr megzavarta, majd azt bizonygatta, hogy a motor egy ismerőséé, aki elvesztette a motor kulcsát, s őt mint szakértőt kérte meg a zár feloldására.

Fotó: Police.hu

A rendőr telefonon a helyszínre kérte szolgálatban levő munkatársait. A férfi megpróbált elszaladni, de az őrmester ezt meggátolta, az egyenruhások megérkezéséig a helyszínen tartotta a férfit. A kiérkező rendőrök a náluk levő számítógéppel lekérdezték az adatait, s kiderült, a 28 éves V. Gyula ellen két érvényes elfogatóparancsot is kiadtak a helyi hatóságok. Zsebeiből csavarhúzók, kesztyűk kerültek elő, a motort megvizsgálva pedig a rendőrök észrevették, azt lakattal is rögzítették, amit valaki már levágott. A vágó is ott volt a robogó mellett. V. Gyula elismerte, azon az ő ujjlenyomatait fogják megtalálni.

Fotó: Police.hu

A férfinál egy kis zacskóban fehér por is volt, a drogteszt szerint amfetaminszármazék, a férfi vizeletének vizsgálata is kimutatta a kábítószer fogyasztását. A győri rendőrök lopás kísérlete és kábítószerbirtoklás gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, a bíróság a letartóztatás elrendelésével biztosította a hatóságokat arról, hogy a férfi ne rejtőzhessen el az eljárások lefolytatása és a felelősségre vonása elől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.