Elfordult a város lakóitól a váci önkormányzat

A szivárványkoalíciós városvezetés folyamatosan törvényt sért, hiszen nemhogy határidőn belül, de határidőn túl sem válaszol a lakossági panaszokra.

Magyar Nemzet
2020. 09. 11. 13:21
null
Több városlakó is elégedetlenségének adott hangot Forrás: VácOnline
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem válaszolt a júliusi közmeghallgatáson feltett lakossági kérdésekre a Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat – mondta el több váci polgár egy minap tartott sajtótájékoztatón. A törvény szerint az önkormányzatnak 15 napja van arra, hogy érdemben válaszoljon a közmeghallgatáson feltett kérdésekre, ám a panaszosok szerint ez több mint 45 nap elteltével sem történt meg.

– A szivárványkoalíciós vezetés a városban élők gondjait nem tudja vagy nem képes megoldani – tette mindehhez hozzá Mokánszky Zoltán helyi KDNP-s képviselő, akinek többen is jelezték, hogy kérdéseikkel és gondjaikkal hiába keresik meg az önkormányzat illetékeseit, a legtöbb esetben válaszra sem méltatják őket. A városlakók azt kifogásolják, hogy a városháza nem oldja meg az általuk felvetett problémákat.

Több városlakó is elégedetlenségének adott hangot
Fotó: VácOnline

A városvezetés regnálása óta több, kifejezetten lakosságellenes döntést is hozott – hívta fel a figyelmet Mokánszky Zoltán, aki szerint a városlakókat leginkább sújtó, a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet például úgy módosították, hogy 300 ezer négyzetméter közterület karbantartására kötelezték az ingatlantulajdonosokat, átszervezték a közétkeztetést, adóemeléssel sújtották a vállalkozásokat, valamint a városháza engedélyezte egy hangos, kültéri edzőhely működését egy olyan lakókörnyezetben, ahol családok, idősek, valamint fogyatékkal élők is élnek.

– Ha a mostani városvezetés valóban demokrata lenne, legalább meghallgatná a lakók gondjait, és mihamarabb igyekezné azokat orvosolni – jelentette ki a képviselő, aki a sajtótájékoztató végén elmondta, a szivárványkoalíció folyamatosan törvényt sért, hiszen nemhogy határidőn belül, de határidőn túl sem válaszol a lakossági panaszokra. – Mivel nincs mondanivalójuk és a városért sem tesznek semmit, apró eredményeket fényeznek és látványpolitizálást folytatnak, valamint azzal foglalkoznak, hogy politikai ellenfeleiket lejárassák – zárta a sajtótájékoztatót a képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.