időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Elfordult a város lakóitól a váci önkormányzat

Magyar Nemzet
2020.09.11. 13:21
Elfordult a város lakóitól a váci önkormányzat

Nem válaszolt a júliusi közmeghallgatáson feltett lakossági kérdésekre a Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat – mondta el több váci polgár egy minap tartott sajtótájékoztatón. A törvény szerint az önkormányzatnak 15 napja van arra, hogy érdemben válaszoljon a közmeghallgatáson feltett kérdésekre, ám a panaszosok szerint ez több mint 45 nap elteltével sem történt meg.

– A szivárványkoalíciós vezetés a városban élők gondjait nem tudja vagy nem képes megoldani – tette mindehhez hozzá Mokánszky Zoltán helyi KDNP-s képviselő, akinek többen is jelezték, hogy kérdéseikkel és gondjaikkal hiába keresik meg az önkormányzat illetékeseit, a legtöbb esetben válaszra sem méltatják őket. A városlakók azt kifogásolják, hogy a városháza nem oldja meg az általuk felvetett problémákat.

Több városlakó is elégedetlenségének adott hangot
Fotó: VácOnline

A városvezetés regnálása óta több, kifejezetten lakosságellenes döntést is hozott – hívta fel a figyelmet Mokánszky Zoltán, aki szerint a városlakókat leginkább sújtó, a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet például úgy módosították, hogy 300 ezer négyzetméter közterület karbantartására kötelezték az ingatlantulajdonosokat, átszervezték a közétkeztetést, adóemeléssel sújtották a vállalkozásokat, valamint a városháza engedélyezte egy hangos, kültéri edzőhely működését egy olyan lakókörnyezetben, ahol családok, idősek, valamint fogyatékkal élők is élnek.

– Ha a mostani városvezetés valóban demokrata lenne, legalább meghallgatná a lakók gondjait, és mihamarabb igyekezné azokat orvosolni – jelentette ki a képviselő, aki a sajtótájékoztató végén elmondta, a szivárványkoalíció folyamatosan törvényt sért, hiszen nemhogy határidőn belül, de határidőn túl sem válaszol a lakossági panaszokra. – Mivel nincs mondanivalójuk és a városért sem tesznek semmit, apró eredményeket fényeznek és látványpolitizálást folytatnak, valamint azzal foglalkoznak, hogy politikai ellenfeleiket lejárassák – zárta a sajtótájékoztatót a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.