Lecsaptak a rendőrök a drogot árusító üzletre + videó

A két tulajdonost kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt előállították. A BRFK rendőrei „nem néztek be” semmit.

Forrás: police.hu2020. 09. 11. 15:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a NÉBIH, illetve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársaival együttműködve szeptember 10-én 18 órakor megjelentek Budapesten a VII. kerület Kertész utcában található egyik üzletnél, mert az üzlet úgy hirdette meg tevékenységét, hogy Magyarországon elsőként lehet cannabisvirágot, marihuánát vásárolni – írja közleményében a rendőrség hivatalos oldalán.

A BRFK nyomozói a társszervekkel közösen az éppen megnyitó üzletben kutatást tartottak, és közel négy kilogramm szúrós szagú, zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A teszt szerint a lefoglalt anyag THC-tartalmú kábítószer volt. A rendőrök a kutatás során lefoglalták az üzlet húsz perc alatt keletkezett közel 400 ezer forintos bevételét is.

A katasztrófavédelem munkatársai az üzletet az egyéb szabálytalanságok miatt ideiglenesen bezárták.

A BRFK rendőrei az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállítottak, akik közül 12 embernek lett pozitív az eredménye különböző kábítószerek vonatkozásában.

A rendőrök a lefoglalt kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába szállították, amelyről az előzetes vegyész szakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül. A VII. kerületi rendőrkapitányság az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.

Magyarországon a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás bűncselekménynek minősül, zéró tolerancia van, ellenük a rendőrség minden esetben fellép – olvasható a Police.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.