időjárás 28°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Trükkök százait veti be Mesterházy Attila ellen az MSZP

Magyar Nemzet
2020.09.11. 17:47
Trükkök százait veti be Mesterházy Attila ellen az MSZP

Miután két héttel a tisztújító kongresszus előtt feloszlatták az MSZP Pest megyei szervezetét, a pártvezetés újabb trükköt vetett be Mesterházy Attila ellen. A Magyar Nemzet a kongresszusi küldöttektől úgy értesült: a szocialisták jelöltállító bizottsága csütörtökön 12:5 szavazati aránnyal úgy döntött, hogy társelnöki posztra nevezőknek hétfő estig egy jövőbeni pártvezetésre vonatkozó, tizenöt nevet tartalmazó listát kell leadniuk, különben nem indulhatnak a megméretésen – akkor sem, ha valaki csak tizennégy nevet tud kiállítani.

Az MSZP férfi társelnöki székéért a jelenlegi elnök Tóth Bertalan, a korábbi elnök Mesterházy Attila, illetve az országos politikában viszonylag ismeretlen Őri László méreti meg magát, míg a női társelnökségre Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia pályázik. A trükk lényege, hogy a listán szereplőknek elfogadónyilatkozatot kell tenniük a felkérésükről, ám Kunhalmi Ágnes mellett a válaszmányi elnökségre pályázó Hiller István, a frakcióvezetői poszt várományosa Harangozó Tamás, az alelnökséget ambicionáló Tüttő Kata vagy a pártigazgató Molnár Zsolt már jelezte, hogy ők Tóth Bertalannal akarnak együtt dolgozni.

Mesterházy Attilának tehát alig marad olyan országosan ismert szocialista politikus – leszámítva például a közönségessége miatt végtelenségig lejáratódott Bangónét –, akivel kiállíthatná a saját tizenöt fős listáját, így indulhatna a tisztújításon.

A lapunknak nyilatkozó küldöttek felhívták a figyelmet arra: ezzel az új feltétellel a pártvezetés lényegében visszahozta azt a korábban a kongresszus által lesöpört javaslatot, hogy a társelnöki posztra önállóan nem, csak párban lehet pályázni. Szerintük alapszabály-ellenes az is, hogy az MSZP jelöltállító bizottsága hétfőig meghosszabbította a posztokra való jelentkezések határidejét, ami hivatalosan szerdán járt le. Az már csak hab a tortán, hogy a bizottságot Szekeres Imre vezeti, aki szintén Tóth Bertalan köréhez tartozik. A Hír TV mindeközben úgy értesült, hogy egy belső felmérés alapján Mesterházy Attila egyébként 7-8 százalékkal vezet Tóth Bertalannal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.