Váratlan helyről kapott méretes pofont Karácsony Gergely

Ezt nem teszi ki az ablakba.

2020. 09. 06. 8:45
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy egy kicsit enyhült az idő, Felhévizy elment sétálni a városban. Felkereste kedvenc helyeit. Volt a Várban, a Margitszigeten, és elsétált a Lánchídhoz is. Annyi cikk született pró és kontra már Széchenyi hídjáról, hogy meg akarta nézni saját szemével, milyen állapotban is van valójában. Nem vidította fel a látvány, az biztos. Budapest, de az egész ország egyik legnagyobb szimbóluma meglehetősen rosszul néz ki. Az idő vasfoga nem kímélte a közúti aszfaltréteg alatti pályalemezeket, a korlátokat, konzolokat, de a hidat tartó láncszemek is nagyon csúnya állapotban vannak.

Felhévizy a héten olvasott egy nagyszerű, felkavaró interjút Széchenyi István egyenes ági leszármazottjával, Alexander von Schönburggal, aki többek közt a következőket mondta:

„A hidat helyre kell állítani, nem szabad veszni hagyni, mert Magyarország modernségének a jelképe, és arra emlékeztet, hogy Magyarország felvirágzása az új technológiák befogadásával kezdődött. Érzelmileg igenis kötődöm a hídhoz, fájó, hogy ilyen az állapota. Ha máshogy nem megy, ha a városvezetés nem tudja vagy nem akarja renoválni, akkor azt ajánlom, hogy újítsák fel közadakozásból, és kapjon mindenki egy elismervényt arról, hogy hozzájárult a híd helyreállításához.”

A hírlapíró ezzel maximálisan egyetértett. Most legalább egy autentikus, személyében megkérdőjelezhetetlen embertől kapott méretes pofont a főpolgármester úr. Hiszen az azért mégsem járja, hogy önkényesen kerékpársávokat fest a főváros legforgalmasabb útszakaszaira, a beígért légkondicionálókat elfeledve ivókutakat telepít inkább a metróba, de a város és az ország egyik legnagyobb szimbólumát veszni hagyja – mérgelődött magában séta közben Felhévizy, majd amikor a híd oroszlánjaihoz ért, felnézett rájuk, és végre elmosolyodott, hiszen meghallotta az régi idők szavát, és megértette, hogy a történelmet – bármennyire is szeretnék egyesek – nem fogják tudni átírni és eltörölni soha.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.