Farkas Örs: Házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra

A szóvivő a Facebook-oldalán emlékeztetett arra: tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelte.

Forrás: MTIfarkas2020. 10. 22. 17:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivőjének közlése szerint „házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra”.

A szóvivő csütörtökön a Facebook-oldalán emlékeztetett arra: tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelte, mert még elemzőként azt állította 2019 februárjában, hogy „az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem a felét”. Ahelyett, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé, és rámutattak volna arra, hol tévedett – tette hozzá –, a bíróságra mentek.

Függetlenül attól, hogy az általam tett állítás nyilvános információkon alapuló logikus következtetésre épült (mellesleg ez egy elemző dolga) – írta Farkas Örs.

Farkas Örs közölte: a párt „könnyedén nyert” ellene első fokon. Kiemelte továbbá: már ott jelezte, hogy a Jobbik soha nem tett közzé olyan hiteles adatokat, amelyek cáfolnák az általa elmondottakat.

Úgy fogalmazott:

„Az elsőfokú bírósági döntés birtokában a jobbikosok szerteszét kiabálták, hogy mekkora hazugságokat állítok, és mindenféle kamuoldalak cikkeivel alátámasztva próbáltak lejáratni a közvélemény előtt. A győri másodfok viszont most helyretette az ügyet.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint mivel a párt soha nem igazolta az általa elmondottak ellenkezőjét, senki nem tudhatja, hogy mi is a valóság ebben a kérdésben. Hiába kérték, hogy cáfolják meg állítását, még itt sem történt meg – jegyezte meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Farkas Örs azt írta: megérti, hogy „nem törik össze magukat, hiszen évek óta küszködnek azért, hogy fenntartsák a látszatot saját képességeiket illetően”. A tagság létszámának pontosságával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra is: „ez az a párt, amelyben arra nem képesek, hogy a bírósági nyilvántartásokban időben átvezessék a változásokat”.

„Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és »álszent okoskodásuk« miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, »nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra« azért, mert valaki »megsértette a jó hírnévhez való jogukat«” – írta bejegyzésében Farkas Örs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.