A korábbi intézkedések jelenlegi lehetőségeit mérlegeli a kormány

Novák Katalin azt mondta, a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan nehezebb lesz.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 19:32
NOVÁK Katalin; MÜLLER Cecília
Novák Katalin közölte, hogy a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetõségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt. Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, az Idősek Tanácsának ülésén.

Novák Katalin azt mondta, hogy a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan még sokkal nehezebb lesz.

Kedden és szerdán döntéseket hoz a kormány, ezekhez akarja kikérni az idősek véleményét, hogy jól határozzon

– hangoztatta a miniszter.

A cél, hogy minél sikeresebb legyen a védekezés, minél több életet tudjanak megmenteni.

A járvány komoly kihívások elé állítja az egészségügyi ellátórendszert – emelte ki Novák Katalin, hozzátéve, hogy ezért szigorított a kormány az előírásokon.

Novák Katalin közölte, hogy a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt. Jobbról Müller Cecília országos tiszti főorvos.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A védekezés első hulláma nemzetközi összehasonlításban is sikeresnek volt nevezhető; azt akarják, hogy a második is így alakuljon – mondta.

A miniszter közölte: ahogy tavasszal, most is folyamatosan figyelik Ausztriát. A hasonló adottságok miatt arra számítanak, hogy hasonlóan alakul a járványügyi helyzet a két országban.

Néhány nap, hét múlva várhatóan „drámaibb lesz a helyzet” Magyarországon

- jelentette ki.

Müller Cecília országos tiszti főorvos úgy fogalmazott, hogy „gőzerővel” fejlesztik a magyar védőoltást, és jól állnak.

Kiemelte, hogy a lakosság egyötöde 65 év feletti. A cél, hogy még inkább együttműködővé tegyék a társadalmat

– fűzte hozzá.

Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy „gõzerõvel” fejlesztik a magyar védõoltást, és jól állnak. Balról Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Sajnos azt tapasztalják, hogy szinte minden mérési ponton emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, ami azt jelzi előre, hogy még korántsem érte el a csúcspontját a járvány – mondta Müller Cecília.

Biztatásképpen az országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy tavasz óta ugyanakkor jelentős ismeretanyag halmozódott fel a koronavírusról, a fertőzés kezeléséről.

Országos tiszti főorvos: Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell

– Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell – emelte ki vasárnap Nagyvenyimben, a közmédiának nyilatkozva az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedésekkel kapcsolatban. Müller Cecília elmondta: napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma, és már második napja csaknem négyezer új esetet igazolnak a laboratóriumi vizsgálatok.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.