Börtön vár a gyilkossággal vádolt B. Lászlóra

A valóságshow-ból ismert VV Fanni megölésével vádolt B. Lászlót nagybátyja szerint csak személyi szabadság megsértése miatt ítélhetik el, amiért maximum öt év szabadságvesztést róhatnak ki. Ügye több ponton is kísértetiesen emlékeztet a darnózseli hentes ügyére. Abban az ügyben sem volt holttest, és nem volt közvetlen bizonyíték arra, hogy Nagy János megölte a feleségét, mielőtt feldarabolta.

2020. 11. 23. 6:44
null
A mai napig nem került elő a luxusprostituáltként dolgozó nő holtteste Fotó: RTL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúk meghallgatásával folytatódik hétfőn a Fővárosi Törvényszéken B. László büntetőpere. A férfi a dunaújvárosi MSZP színeiben korábban még önkormányzati képviselőjelölt volt, ám jelenleg a valóságshow-ból VV Fanniként közismert, Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolják.

A vádirat lényege szerint B. László a vádbeli időszakban állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, miközben jelentős tartozásokat halmozott fel. A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó VV Fanni jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Ennek hatására elhatározta, hogy a lánytól megkísérel pénzt szerezni, azonban Fanni elzárkózott a személyes találkozótól. Mivel a vádlottnak továbbra is sürgősen pénzre volt szüksége, ezért úgy döntött, hogy akár erőszakos úton is pénzt szerez a nőtől. A vádirat szerint 2017. november 20-án este – miután Fanni beengedte a lakásába – B. László az ott lévő értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon – de akár VV Fanni halálába is belenyugodva – bántalmazta a nőt. A fellelt értékeket és a magatehetetlen sértettet gépkocsijával elszállította a helyszínről. A vád szerint a bántalmazás következtében elhunyt nő holttestét a vádlott összekötözte és egy nehezéket erősített rá, majd azzal együtt a Dunába dobta.

A mai napig nem került elő a luxusprostituáltként dolgozó nő holtteste
Fotó: RTL

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja B. Lászlót, aki – a korábbi házi őrizetnek megfelelő – bűnügyi őrizetben van Dunaújvárosban, lábán nyomkövetővel. A kijelölt lakást csak engedéllyel hagyhatja el.

B. László folyamatosan tagadja, hogy megölte volna VV Fannit, csak annyit ismer be, amit rá tudnak bizonyítani. A legutóbbi tárgyalási napon levetítették a törvényszéken annak a térfigyelő kamerának a felvételét, amely annak az épületnek a bejáratát figyeli, ahol VV Fanni lakott. A felvételen pontosan látszik, hogy B. László a karjában cipeli ki a magatehetetlen lányt, és az autóba rakja. Azt, hogy VV Fanni ekkor már halott volt vagy csak elkábították valamilyen szerrel, nem tudták megállapítani. Mint ahogy arra sincs semmilyen bizonyíték, hogy B. László valóban megölte, illetve, ahogy a vádban megfogalmazták, VV Fanni halálába belenyugodott. Az azonban az eddigi információk szerint biztosnak látszik, hogy a lány nagy mennyiségű vért vesztett, ami beszennyezte a szállításhoz használt autó hátsó üléseit.

A vádlott nagybátyja, korábban védőügyvédje, Brodmann Péter azt mondta a Bors című bulvárlapnak:

„Nálunk egyetlen verzió van, hogy László a személyi szabadság megsértéséért kap büntetést. Ennek legfelső határa öt év, de első elkövetőre nem szoktak maximális büntetést róni... azt gondolom reálisnak, hogy a vádlott néhány hónapra megy majd csak vissza a börtönbe.”

Emlékezetes, a feleségét meggyilkoló és feldaraboló, majd a maradványokat nagy részben megsemmisítő darnózseli hentes előbb hét évet kapott halált okozó testi sértésért, majd harmadfokon, a Kúrián ítélték el jogerősen 21 év fegyházra előre kitervelt emberölés miatt. Igaz, a jelenlegi ismereteink szerint abban az ügyben több közvetett bizonyíték állt a bíróság rendelkezésére, mint VV Fanni meggyilkolásának ügyében. A hatóságok azt is csak valószínűsítik, hogy a lány meghalt. VV Fanni holtteste azóta sem került elő. B. László csak annyit mond, elszállította a lányt egy helyre, ahol két embernek átadta őt, ám hogy kik ők, azt nem nevezi meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.