időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Február 7-ig lehet gyűjteni az aláírásokat a székely petícióhoz

Borsodi Attila
2020.11.27. 13:05
Február 7-ig lehet gyűjteni az aláírásokat a székely petícióhoz

Továbbra is nagyon komoly érdeklődés kíséri a székely petíciót Svédországban, ahonnan az elmúlt napokban több mint ötszáz aláírás érkezett. Ezzel a skandináv államban már a szükséges szignók csaknem nyolcvan százaléka összegyűlt, és már csak alig több mint háromezer svédországi támogató aláírás kell ahhoz, hogy a kezdeményezés ott is célba érjen. Úgy tudjuk, hogy az aláírók svédországi sztárok felhívására csatlakoznak az akcióhoz. Mint azt korábban megírtuk, az egymillió szignó már összegyűlt, és eddig Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában is sikerült teljesíteni a jogszabályban meghatározott limitet.

Ahhoz azonban, hogy a kezdeményezés sikeres legyen, február 7-ig még két országban össze kell szedni a kellő számú szignót.

Ez leghamarabb Svédországban teljesülhet, de Spanyolországban is összegyűlt már a szükséges mennyiség csaknem 63 százaléka. Surranó pályán célba érhet Szlovénia is, ahol még csak alig több mint kétezren álltak az ügy mellé, de az ország alacsonyabb lélekszámának köszönhetően a sikerhez is csak kevesebb mint 3800 aláírás kell.

A székelyek üzenetének mindenhová el kell jutnia az Európai Unióban
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Az Írdalá.hu és a Gerilla.hu csapata azon dolgozik, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen. Ennek érdekében elindították a Légy a nagykövetünk! (Ambassador Project) kezdeményezést, amelyben arra kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az Írdalá.hu csapatához és legyenek tagjai az egyedülálló európai uniós kezdeményezésnek. – Ennek célja, hogy együtt segítsük a nemzeti kisebbségek európai uniós kohéziós pénzekhez jutását közvetlenül a brüsszeli kasszából! Az identitásuk megőrzése, a túlélésük a CÉL és egyben a TÉT! – hangsúlyozzák.

A szervezők megadtak egy internetes oldalt, ahol az érdeklődők megtalálhatják az összes fontos információt, grafikai anyagot, amit minél több ismerőshöz el kell juttatni Magyarországon, a Kárpát-medencében és az Európai Unióban.

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke korábban elmondta: ezzel nem titkoltan azt szeretnék elérni, hogy ha le is tiltják a központi anyagokat a különböző oldalakon – mint ahogy megtette korábban a Facebook vagy a YouTube –, a kampány akkor is megállíthatatlan legyen.

Aki még nem tette meg, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook).

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.