időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

Cigarettacsempészt alakított Ukrajnában az MSZP-s + videó

Szemán László János
2020.12.11. 09:03
Cigarettacsempészt alakított Ukrajnában az MSZP-s + videó

Cigarettacsempészeten bukott le csütörtökön Legény Zsolt, az MSZP politikusa Ukrajnában, adta hírül az ukrán Jevropejszka Pravda.

Cigarettacsempészeten bukott meg Ukrajnában Legény Zsolt, az MSZP egykori erős embere, aki azonnal kilépett a pártból
Fotó: MSZP

Az ukrán portálnak nyilatkozó határőr szóvivő elmondta: a Magyarország felé a Beregsurány–Luzsanka határátkelőn kilépni kívánó 42 éves férfi

diplomata-útlevéllel igazolta magát, és nem engedte átvizsgálni a személyautóját.

Félreállították a sorból, majd értesítették a magyar külképviseletet, ahonnan magyar diplomaták érkeztek a határátkelőre. Jelenlétükben végül átvizsgálták a határőrök és a vámosok a férfi egyébként civil, magyar rendszámú autóját, és a csomagtartóban ukrán zárjegyes cigarettát találtak. Mint a helyszíni rendőrségi videófelvételen is jól látható, a csomagtartó teljesen tele volt csempészett cigarettával.

Tegnap este az MSZP Országos Központ az MTI-OS felületen rövid közleményben reagált párttársuk bűncselekményére: „Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről, és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük” – írták.

Az MSZP honlapján ma már nem található meg Legény Zsolt életrajza.

 

Információk szerint Legény Zsolt csütörtökön 22.33 órakor gyalogosan Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen Magyarország területére belépett, személygépkocsiját és az abban talált jövedéki termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

A jogász végzettségű Legény Zsolt 2006–2010, illetve 2010–2014 között volt az MSZP országgyűlési képviselője, előbb az ifjúsági, szociális és családügyi bizottságnak, majd az az európai ügyek bizottságának, illetve a fogyasztóvédelmi eseti bizottságnak, valamint a mezőgazdasági bizottságnak volt a tagja. 2010-ben Tornyospálca önkormányzati képviselőjének választották meg, majd betöltötte a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét, és az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke is volt. Lemondásáig a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke volt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XGNMhoil2LI&feature=emb_title

Az Index emlékeztet rá, hogy az ukrán–magyar viszony az utóbbi időben nem csak a nyelvtörvény miatt feszült. Legutóbb Grezsa Istvánt tiltották ki Ukrajnából, miután Kijev azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy a kárpátaljai magyarok támogatásával a legutóbbi választásokon közvetlenül is beavatkozott az ukrán belpolitikába. Magyarország viszont az ország NATO- és EU-csatlakozási tárgyalásainak blokkolásával próbálja elérni a magyar kisebbségi jogok érvényesítését Ukrajnában.