Fürjes: Karácsony legfőbb küldetése a kormány befeketítése

– A fővárosnak most egy ízig-vérig pártpolitikus főpolgármestere van, akinek az a legfőbb küldetése, hogy befeketítse a kormányt. Azt a látszatot kell teremtenie, hogy a kormány csúnya és bántja Budapestet, de a tények mást mondanak – jelentette ki Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Bayer showban.

Forrás: Hír TV2020. 12. 07. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amióta a főpolgármestert Karácsony Gergelynek hívják, azóta folyamatos arról a vita, hogy van-e pénze a magyar fővárosnak vagy nincs, a felmerülő problémákért pedig vagy az előző vezetés és/vagy a kormány a hibás – mondta el Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Hír Tv vasárnap esti műsorában Bayer Zsolt vendégeként.

Fürjes Balázs szerint a vita természetes dolog egy demokráciában, ezekbe a vitákba pedig bele kell állni, és megoldást keresve le kell ezeket folytatni.

„Karácsony Gergelynek tulajdonképpen nem velük, hanem a tényekkel, a matematikával és az amerikai hitelminősítő intézettel, a Moody’s-zal van vitája.”

– hangsúlyozta a budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár, s hozzátette: van egy alapvető különbség a mostani főpolgármester és Tarlós István között.

– Tarlós István egy gyakorlatias mérnök ember, aki a főpolgármesterség előtt húsz évig sikeresen vezetett egy fővárosi kerületet, de nemhogy pártvezér és ellenzéki vezéralak, de még párttag sem volt. Egyetlen ambíciója volt, hogy megoldja a gyakorlatias, hétköznapi, de nagyon fontos várospolitikai kérdéseket. Most pedig van egy olyan főpolgármestere Budapestnek, akinek ez a pozíció egy eszköz, egy ugródeszka. S hiába ígérte meg a budapestieknek, hogy megválasztása esetén lemond a pártelnöki tisztségéről, nemhogy ezt nem lépte meg,

de szemlátomást törekszik arra, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen 2022-ben

– mutatott rá Fürjes Balázs. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a fővárosnak most egy ízig-vérig pártpolitikus főpolgármestere van, akinek az a legfőbb küldetése, hogy befeketítse a kormányt.

– Azt a látszatot kell teremtenie, hogy a kormány csúnya és bántja Budapestet, de a tények mást mondanak – szögezte le Fürjes, aki Karácsony Gergely kerékpársávjaira, önkényes közlekedési ötleteire utalva megjegyezte: egy vödör sárga festék ötletszerű szétlocsolásával nem lehet megoldást találni.

– Ez csak káoszt, dugót hoz Budapesten – vont mérleget az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.