Csaknem másfél milliárd forinttal nem tud elszámolni a Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak sokadszorra gyűlt meg a baja a pártok gazdálkodását vizsgáló Állami Számvevőszékkel. A Jobbik gazdálkodásában az ÁSZ jelentése szerint 2005 óta visszatérő probléma a felhasznált közpénzek átláthatóságának biztosítása.

Magyar Nemzet
2020. 12. 18. 15:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját tagságát és a közvéleményt is megtévesztette a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mivel a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható – áll az ÁSZ december 18-án kiadott közleményében. Mint írják: a párt 2017. évi és 2018. évi (mely időszakban a párt több mint 1,4 milliárd forint közpénzt kapott) pénzügyi kimutatása sem mutat megbízható és valós képet a párt gazdálkodásáról. Az ÁSZ ráadásul azt is megjegyzi: a most lezárt ellenőrzés során feltárt gazdálkodási szabálytalanságok 2005 óta visszatérően jelen vannak a párt gazdálkodásában.

A feltárt szabálytalanságok kijavítása érdekében a Jakab Péternek intézkedési tervet kell készítenie
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az ÁSZ arról is beszámolt: a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének, a jelentéstervezetre adott észrevételei nem voltak megalapozottak, illetve az ellenőrzés több megállapítását nem vitatta. Hozzátették: az ÁSZ a feltárt szabálytalanságok kijavítása érdekében összesen 11 javaslatot fogalmazott meg a Jobbik elnökének, akinek ezek alapján harminc napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.