Technikai hibát követett el a momentumos gödi polgármester

Marad Balogh Csaba polgármester fegyelmi büntetése: tízszázalékos fizetéscsökkentés hat hónapra.

2020. 12. 22. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikertelenül fellebbezett Balogh Csaba momentumos gödi polgármester az ellene meghozott második fegyelmije ellen, derül ki a polgármester Facebook-behegyzéséből.

Balogh Csaba momentumos gödi polgármestert kétszer is fegyelmivel sújtotta a választott testülete
Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala

„A képviselő-testület ősszel két ízben hozott döntést fegyelmi eljárás során arról, hogy miként értékelik a munkámat. Mivel a megrovásuk nem volt szoros összefüggésben a valódi működésemmel egyik esetben sem, és valótlan állításokra alapozták, bírósághoz fordultam a 15 napos határidőn belül. A második fegyelmi döntés jegyzőkönyvét Fülöp Zoltán viszont csak majdnem egy hónappal később írta alá, így annak a határozatának a számát nem tudtam megküldeni az eredeti keresetben. Emiatt hiánypótlást kértek, aminek hitem szerint eleget is tettem 10. 30-án, de csak most, a határidő lejárta után derült ki számomra, hogy valószínűleg egy pillanatnyi kapcsolati hiba miatt nem volt sikeres a feltöltés, így a második fegyelmi eljárásnál a fellebbezés sikertelen volt” – írta a gödi önkormányzati testületben kisebbségbe került Balogh Csaba.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a politikai ellenfelei szerint együttműködésre képtelen momentumos polgármester két fegyelmit is „kiharcolt” vezetési stílusával, illetve a fegyelmi bizottság által megállapított hibákat elkövetve. Először megrovásban részesítették, azt a fegyelmit azonban sikeresen támadta meg a bíróságon Balogh. A második fegyelmi már hat hónapra szóló, tízszázalékos fizetéscsökkentéssel végződött, amit szintén megtámadott a bíróságon, ám saját bevallása szerint technikai hibát követett el, így sikertelenül fellebbezett.

A második fegyelmi megállapításait Göd város hivatalos internetes oldalán olvashatjuk itt és itt, ugyanis két jogi szakvéleményt is közöltek, amelyekben pontosan felsorolják Balogh szabálytalan tetteit. A honlapra október 1-jén felrakott szakvélemények szerint a polgármester sorozatosan törvényeket, előírásokat, szabályzatokat szegett meg. „A polgármester sorozatosan és visszaélésszerűen ellehetetleníti az önkormányzati képviselő-testület […] működését (önkormányzati feladat- és hatáskörök gyakorlását), túlterjeszkedik polgármesteri hatáskörén, és ezáltal az önkormányzat és intézményei működését is veszélybe sodorja” – fogalmaz szó szerint az egyik jogi szakvélemény.

Emlékezetes, a tavaly ősszel megválasztott ellenzéki szivárványkoalíció Gödön is összeomlott. Balogh Csaba ellen fellázadt a képviselő-testület Momentumon kívüli része. Az egymás fejéhez vágott válogatott szidalmakról felvételek is nyilvánosságra kerültek. Balogh ellenfelei jelenleg is kétharmados többségben vannak a testületben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.