időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Varga Judit: Magyarország és Lengyelország az uniós politika alakítóivá léptek elő

Kreft-Horváth Márk
2020.12.15. 13:24
Varga Judit: Magyarország és Lengyelország az uniós politika alakítóivá léptek elő

Lapunkban megjelent írását ajánlotta követői figyelmébe Varga Judit igazságyügyi miniszter a legnagyobb közösségi oldalon.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/3959394514079475/

A cikkben a miniszter kifejtette, hogy pontosan honnan indult és mit ért el az uniós költségvetési vitában a lengyel–magyar szövetség. Varga Judit szerint a legfontosabb, hogy a brüsszeli győzelem alkalmával bebizonyosodott: Magyarország és Lengyelország magasabb politikai súlycsoportba lépett, és szoros együttműködésben képesek meghatározó befolyást gyakorolni az uniós döntéshozatalra. Az uniós politikák címzettjeiből és elfogadóiból azok alakítóivá léptek elő.

Magyarország és Lengyelország mögött gazdasági teljesítmény, markáns világnézet, határozott jövőkép és ezekre épülő erősödő politikai befolyás áll. A régió tagállamai egyre magabiztosabban képviselik saját válaszaikat Európa és a világ aktuális kihívásaira – emelte ki írásából Varga Judit.

A miniszter értelmezése szerint Európa újraegyesítése történt meg. A teljes írást a mai Magyar Nemzetben és az online felületünkön is elolvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.