Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

A Karácsonyék által bírált patkányirtó céggel szerződött a főváros

A Tarlós-féle városvezetés által megbízott patkányirtó céggel, a korábbinál magasabb összegért szerződtek Karácsonyék.

Munkatársunktól
2021. 01. 08. 18:31
A rágcsálók komoly közegészségügyi veszélyt jelentenek a lakosságra Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanazzal a patkányirtó céggel szerződött a Karácsony Gergely vezette főváros, amelynek megbízása miatt korábban a baloldali főpolgármester és szövetségesei élesen bírálták a Tarlós István-féle városvezetést.

Ráadásul Karácsonyék a 2018-ban megkötött kontraktus összegénél többet, bruttó 899,2 millió forintot fizetnek az RNBH Konzorciumnak az alapszolgáltatásért a 2021–2022-es, kétéves időszakra. A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályának pénteki közleménye szerint a főváros egyfajta „proaktív irtási szisztémát” alakít ki, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy a patkányokról szóló bejelentések ezután Karácsonyékhoz futnak be, nem pedig az irtást végző céghez. Húsz kiemelt csomóponton nagyjából hétszáz méregmezőt terveznek folyamatosan fenntartani Budapesten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.